Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Све смо видели вечерас у Ужицу. Пре свега Јединство по први пут након седам година као домаћина у Банка Поштанска штедионица Суперлиги Србије. Поред аут линије стајао је Дарко Закоч, баш као у најславнијим данима клуба, а на трибинама трубачи који су пре, током, али и након утакмице довели атмосферу до усијања. Ипак, најбитније од свега, гледали смо фантастичну одбојкашку представу на самом терену, пуну преокрета и неизвесности. Видели смо и сјајну Вању Савић, која је само у прва два сета нанизала 21 поен, а са друге стране тандем Михајловић-Видачић који представља будућност српске одбојке. И управо су нам овакве утакмице потребне чешће, чисто да се подсетимо да је одбојка најлепши спорт који постоји.

Већ у уводном сету било је јасно шта нас вечерас очекује. Све до половине прве деонице гледали смо праву резултатску клацкалицу, да би при резултату 14:14, на крилима Ање Михајловић, Партизан и поред свих покушаја ривала стигао до почетног вођства (21:25). Ипак, у наредна два сета доказало је Јединство да ће у повратничкој сезони тежити да направи што бољи резултат. Најпре је тим Дарка Закоча, предвођен Вањом Савић, у узбудљивој завршници другог периода успео да стигне до изједначења (25:23), да би на идентичан начин у трећем сету у потпуности преокренуо резултат у своју корист (25:20). Предаја није била опција за Ненада Живановића и његове изабранице у четвртој деоници, које су понајвише заслугама Милице Видачић при резултату 11:11, направиле серију од 12:2, а убрзо и одвеле меч у тај-брејк. А тамо је Јединство, ношено публиком са трибина, кренуло на све или ништа. То се на крају и те како исплатило. Након почетног вођства од 7:2, повеле су Ужичанке са 11:6, да би са 15:8 могле да прославе велики тријумф.

Дарко Закоч, стратег Јединства, истакао је да је утакмица била и психички и физички исцрпљујућа, али у исто време и веома драга.

”Тешко извојевана победа, али тим више драга, зато што је после дуго времена прва победа на домаћем терену у суперлигашком друштву. Могло је сигурно бити и другачије, јер смо јако лоше отворили утакмицу, са пуно грча и грешака, које нам представљају проблем. Елиминисали су нам добрим сервисом нарочито Томашевић. Тражили смо нека друга решења, вратили се, повели 2:1, али лоше реаговали у четвртом сету, када је требало да крунишемо то вођство. Стали смо, негде се на средини сета преломило и Партизан се одлепио. На сву срећу, тај-брејк смо одиграли колико-толико добро и концентрисано. Кажем, можда и вреднија победа него сама игра. Честитке девојкама на борби, јер је било напорно, исцрпљујуће и психички и физички. Честитке и екипи Партизана. Рекао сам већ, биће пуно осцилација, јер су све то младе екипе. Често ће побеђивати мање лоша, а не пуно боља екипа”, закључио је Закоч.

Вања Савић предводила је свој тим до победе са феноменалних 33 поена, а подршку јој је пружила Анђела Тошић са 11. На другој страни, Ања Михајловић бројала је до 24, а Милица Видачић до 22 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство у наредном колу гостује Радничком Бластерс, а Партизан дочекује ТЕНТ.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара