Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Иако је Звезда важила за апсолутног фаворита, Раднички се потрудио да на Бањици вечерас гледамо феноменални градски дерби, у правом смислу тих речи. Парадокс је да је екипа са Црвеног крста имали већу подршку, иако су црвено-беле словиле за домаћу екипу. Дефинитивно да је то утицало и на игру тима Милана Гршића, који се прописно намучио против екипе која је на почетку сезоне важила за аутсајдера, али је у прва два кола доказала да јој тај епитет не пристаје. Ипка, чини се да је као и у мечу Радничког са Убом, искуство Црвене звезде направило превагу вечерас и домаћин је након више од два сата игре и узбудљивх пет сетова, успео да упише минималну победу.

Поприлично лако је Звезда стекла почетну предност, пошто је од самог почетка прве деонице стекла вођство, који је у наставку само повећала (25:16). Ипак, показао је Раднички претходне седмице да му лоша игра у уводном сету не може покварити планове, па је по истом рецепту као и портив Уба убрзо стигао до изједначења (25:19). Нису на томе желеле да се зауставе изабранице Николе Милосављевића, које су биле решене да из малог градског дербија изађу као победнице. Наговестиле су то у трећем периоду, пошто су при резултату 22:21, у корист црвено-белих, везала четири поена понајвише захваљујући Тијари Цезар и са 25:22 осигурала барем бод. Упалило је то аларм у табору домаће екипе, која је била свесна да у четвом сету мора да пружи максимум како би утакмицу одвела у одлучујући сет. Испоставило се да је такав приступ и уродио плодом, пошто је Звезда у узбудљивом финишу четврте деонице имала за нијансу више концентрације и са 28:26 изборила је тај-брејк. А тамо је, као што је већ било речи, до изражаја дошло искуство Црвене звезде. Одмах је домаћин наговестио да у тај-брејку иде по победу, а убрзо је то и потврдио, пошто је са 15:9 привео меч крају у своју корист.

Ана Лазаревић предводила је своју екипу до тријумфа са 22 поена, а пратиле су је Малгоржата Јасек са 19 и Симона Матеска са 16. На другој страни, Тијара Цезар бројала је до фантастичних 29 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У наредном колу, Звезда гостује Омладинцу, док ће Раднички угостити ужичко Јединство.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара