Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убљанке надмудриле младе Пазовчанке

Одбојкашице Уба забележиле су минималну победу на премијери 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Мирјане Мусулин је као гост надиграла Јединство са 3:2, по сетовима 16:25, 25:17, 23:25, 25:23 и 15:11.

Фантастичну одбојкашку представу смо имали прилику да гледамо вечерас у Старој Пазови. Обе екипе пружиле су свој максимум, што се одразило и на сам резултат, па ни у једном тренутку нико са сигурношћу није могао да каже ко ће изаћи као победник. Чини се да је искуство ипак вечерас било пресудно, пошто је Уб, и када је био на рубу амбиса у четвртом сету, успео да се врати у меч и зада последњи ударац за трећу везану победу.

У прва два сета видели смо све предности и мане обе екипе. Јединство је први сет решило у своју корист готово без грешке, а у прилог томе иде чињеница да је ривалу у уводном периоду препустило свега 16 поена. Међутим, Уб је имао спреман одговор у другом сету. Након уводних 5:1, повео је са 12:7 и 17:13, да би са 25:17 поравнао резултат. Као што се и очекивало, трећи сет донео нам је истинску борбу на обе стране мреже.

Преломни моменат догодио се при резултату 15:15, када је екипа Јова Цаковића ухватила залет и серијом од 6:1 драстично се приближила новом вођству. Иако је Уб на све начине покушавао да ухвати прикључак, Јединство је у завршници успело да материјализује залиху и поведе са 2:1. Резултат из минулог сета улио је самопоуздање домаћим одбојкашицама да могу да утакмицу реше у своју корист после четири периода. И биле су на добром путу, пошто су у завршницу ушле са вођством од 23:19, али је Мирјана Мусулин у тим моментима одличним изменама размрдала своју екипу, која је са шест везаних поена изборила тај-брејк.

Боље је Уб отворио одлучујући сет, пошто је након почетног вођства од 4:1 на промену страна отишао са 8:6. Није се на томе зауставила гостујућа екипа, јер је и у даљем току тај-брејка била бољи ривал на терену и на крају је са 15:11 забележила минималну победу.

Најефикаснија у победи свог тима била је Тања Станојевић са 16 поена, а пратиле су је Анет Алфонсо и Сада Анаркулова са по 13. У екипи Јединства истакла се Ања Зубић са 20.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство у наредном колу гостује Црвеној звезди, а Уб дочекује Срем.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба