Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Ужичанкама трећи тријумф, Звезда лако са Омладинцем

Одбојкашице ужичког Јединства и Црвене звезде оствариле су победе у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Тим Дарка Закоча је у Београду надиграо Раднички Бластерс, док је Звезда била боља од Омладинца.

Раднички Бластерс – Јединство Ужице 1:3 (23:25, 20:25, 25:19, 20:25)

Повратак у елиту пријао је екипи из Ужица, пошто је након три одиграна кола уписала исто толико победа. Већ на старту су изабранице Дарка Закоча направиле крупан корак ка остварењу примарног циља на почетку сезоне – опстанку у лиги. Са друге стране, Раднички није успео да материјализује добру форму и након два тесна пораза од Уба и Црвене звезде, данас је доживео и трећи, иако је ривал овог пута био по мери.

Све до саме завршнице уводне деонице, гледали смо истинску борбу за сваку лопту и сваки поен. То се одразило и на резултат, пошто је победник овог сета одлучен тек при резултату 23:23, када је Јединство са два везана поена повело са 1:0. Ситуација на терену није се драстично променила у другом сету. Обе екипе бориле су се за позитиван резултат, али је и овог пута Јединство било успешније. При резултату 19:18 у корист домаћина, Ужичанке су направиле серију од 6:1 и на тај начин дуплирале предност. Иако је Раднички успео да у још једном тесном сету преполови предност ривала и ухвати прикључак (25:19), Јединство је у четвртом сету било решено да избори трећи тријумф. Испоставило се да су гошће биле истрајније до самог краја и са 25:20 могле су да прославе победу.

Најефикаснија у победи свог тима била је Вања Савић са 20 поена, док се на другој страни истакла Тијара Цезар са 27.

Јединство у наредном колу дочекује Омладинац, док Раднички гостује ТЕНТ-у.

 

Омладинац – Црвена звезда 0:3 (15:25, 20:25, 14:25)

Како се и очекивало, Звезда је у Новим Бановцима поприлично лако уписала трећи овосезонски тријумф. Омладинац је једино у другом сету успео да парира ривалу из Београда, али ни то није било довољно да га озбиљније угрози. Тренер Милан Гршић је у овој утакмици пружио шансу играчицама које ће имати нешто мање прилика за доказивање, чиме је успео да тестира расположиве снаге.

Звезда је прилично лако изашла као победник у првом сету. Већ на самом старту сета преузела је иницијативу, стекла лепу резултатску предност и оставила ривала на свега 15 освојених поена. Омладинац је у другом сету одиграо боље, али су Бановчанке биле конкурентне све до резултата 15:13 у корист гошћи. Након тога, Звезда је убацила у пету брзину и лако стигла до вођства од 2:0. Меч је решен у трећем сету, у којем је Звезда поновила доминацију из првог сета и са 25:14 уписала трећи тријумф.

Звезду је до победе предводила Симона Матеска са 16 поена, док је у екипи Омладинца Анђелија Тадић бројала до 10.

Црвено-беле у следећем колу дочекују пазовачко Јединство, а Омладинац гостује Јединству у Ужицу.  

Статистику са оба меча можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба