Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Срем и Железничар оправдали улогу фаворита

Одбојкашице Срема и Железничара из Лајковца уписале су тријумфе у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Николе Каприца је без већих потешкоћа надиграла суботички Спартак, док су Лајковчанке поразиле Инђију.

Срем – Спартак 3:0 (25:11, 25:14, 25:17)

Ни у једном тренутку ове утакмице није било дилеме која екипа ће изаћи као победник. Од првог до последњег поена, Сремице су контролисале дешавања на терену и без проблема уписале други тријумф у сезони. С друге стране, очекивало се да ће Спартак пружити отпор сличан оном из прошлонедељне утакмице са Јединством, али им то Срем није дозволио.

У првом сету, практично је на терену постојала само једна екипа. Спартак је био равноправан ривал само до резултата 4:4, када је домаћин серијом од 8:5 преузео контролу и на крају ривала оставио на свега 11 освојених поена. Срем је наставио доминацију и у другом сету, у којем је захваљујући добрим играма целе екипе лако градио предност и убрзо је материјализовао (25:14). Завршница другог сета није остала у лепом сећању јер је техничар Спартака, Ана Поповић, доживела повреду. Због малог броја играчица у ростеру, тренер Дамир Петковић био је принуђен да уместо јединог техничара уведе шеснаестогодишњу Јану Королију, која иначе игра на позицији коректора. Овај хендикеп додатно је смањио шансе гошћи за било какво изненађење, а Срем је то искористио и са 25:17 прославио победу.

Најефикаснија у победи свог тима била је Александра Ђорђевић са 13 поена, док се на другој страни истакла Бојана Ристановић са десет.

Срем у наредном колу гостује Убу, а Спартак путује у Лајковац на мегдан Железничару.

 

Инђија – Железничар 0:3 (15:25, 9:25, 19:25)

Железничар је пре почетка меча важио за апсолутног фаворита, што се на крају и показало тачним. Иако су се играчице Инђије трудиле да парирају ривалу, то вечерас није било могуће. Изабраницама Ратка Павличевића све је полазило за руком, а квалитет и искуство били су пресудни.

Инђијке су на почетку меча одолевале нападима ривала, али су и саме знале да то неће дуго трајати. При резултату 7:8, Железничар је преузео контролу и брзо стекао солидну предност. Убрзо су Лајковчанке стигле до првих сет лопти, које су и искористиле. Наставиле су у истом ритму у другом сету, али овога пута још доминантније, оставивши ривала на само девет освојених поена. У трећем, а испоставило се и последњем сету, Инђија је пружила највећи отпор, али није успела да продужи меч. При резултату 19:18 за гошће, Железничар је појачао темпо и серијом од 6:1 привео утакмицу крају.

Ксенија Томић предводила је своју екипу до победе са 16 поена, док је у домаћој екипи најбоља била Јелисавета Којадиновић са 11 поена.

Железничар у 4. колу дочекује суботички Спартак, а Инђија гостује Партизану Коптеху.

Статистику са оба меча можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба