Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Победе Звезде и Уба

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Црвена звезда – Јединство Стара Пазова 3:0 (25:20, 25:20, 25:19)

Меч је пре самог почетка важио за један од дербија кола, али су се одбојкашице у црвено-белим дресовима потрудиле да то не буде случај. Иако нису играле у својој матичној „кући“, већ су Пазовчанке дочекале у СЦ „Визура”, то их није поколебало у намери да остваре, испоставиће се, веома убедљиву победу. У сва три сета, изабранице Милана Гршића биле су бољи ривал на терену и заслужено су уписале сва три бода.

Иако је Јединство за нијансу боље отворило утакмицу, Звезда је брзо преузела примат и средином сета стекла залиху од шест поена, коју је вешто чувала до самог краја (25:20). У наредном сету готово да није било неизвесности, пошто је домаћин од почетка диктирао темпо, лако стизао до поена и пред саму завршницу имао велику предност од осам поена (17:9). Иако је Јединство у наставку смањило разлику, није успело да направи изненађење, па су црвено-беле са 25:20 дуплирале вођство. Дефинитивно је трећи сет донео највише драме, јер је Јединство било решено да се резултатски врати у меч. Повеле су изабранице Јова Цаковића са 12:10, али је у тим тренуцима Звезда направила преокрет и завршила сет са 25:19.

Ана Лазаревић предводила је свој тим до победе са 15 поена, а пратила ју је Малгоржата Јасек са 12. У противничкој екипи, Ања Зубић уписала је девет поена.

Звезда у наредном колу гостује Срему, док Јединство дочекује имењака из Ужица.

ЖОК Уб – Срем 3:1 (25:18, 25:16, 21:25, 30:28)

Екипа Мирјане Мусулин вечерас је одиграла једну од својих најбољих утакмица од почетка сезоне. Иако је до сада остварила максимални учинак са четири победе, током прва два сета вечерас је била веома доминантна и константна. Срем је пружио отпор, поготово у трећем и четвртом сету, али то није било довољно да поремети домаћу екипу.

Иако су Сремице повеле одличним сервисима са 3:0 и 5:2 на почетку уводне деонице, Убу није требало пуно времена да изједначи на 16:16, након чега је преузео контролу и са 25:18 повео са 1:0. Почетак другог сета био је идентичан, али је овог пута домаћин одмах стекао предност коју је увећавао до краја, завршивши сет са 25:16 и великих 2:0. Предаја није била опција за екипу Николе Каприца, која је одличном игром у трећем сету успела да преполови вођство ривала. Убедљиво најзанимљивији био је четврти сет. Истинска борба за сваку лопту трајала је до самог краја, али је Уб био истрајнији и са 30:28 дошао до тријумфа.

ub srem1

У екипи Уба чак три играчице имале су поентерски учинак. Ана Михајловић, Тања Станојевић и Сана Анаркулова бројале су до 16, док је у екипи Срема Ања Ашоња утакмицу окончала са 21 поеном.

Убљанке у наредном колу гостују Спартаку, док Срем дочекује Звезду.

Статистику са утакмица можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба