Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство Ужице – Омладинац 3:0 (25:21, 25:12, 25:19)

Мало ко је очекивао да ће повратник у Суперлигу после четири одиграна кола бити на деоби првог места. Ипак, нико није смео да сумња у Дарка Закоча и његове изабранице, јер је и пре почетка сезоне било јасно да ће опстанак, као примарни циљ, бити лако достижан за Ужичанке. Са друге стране, веома млада екипа из Нових Бановаца мораће још мало да сачека на своју прву овосезонску победу.

Јединство није препуштало ништа случају у првом сету вечерашње утакмице. Одмах су Вања Савић и другарице заиграле максимално агресивно, што се одразило и на резултат, који је током целог уводног периода био на страни домаћег тима, који је са 25:21 повео са 1:0. У другој деоници, Ужичанке су биле још убедљивије, пошто су након уводних 13:2 наговестиле брз тријумф. На крају су оставиле ривала на свега 12 поена у овом сету, а у трећем сету су још једном биле бољи тим на терену за максималну победу.

Вања Савић, коректор Јединства, истакла је да је искуство њене екипе било пресудно.

„Желела бих да честитам својој екипи на четвртој победи у низу, одличан старт сезоне. Такође бих честитала екипи Омладинца на одличној борби коју су приказали и у неким тренуцима нам отежали утакмицу. Сигурно је искуство на нашој страни било пресудно, јер је екипа Омладинца веома млада. Ипак, доказали су да могу да нам парирају и поред наше предности у искуству“, рекла је Вања.

Вања Савић је предводила свој тим до победе са 15 поена, а подршку јој је пружила Марија Томашевић са 14. У екипи из Нових Бановаца, Ања Миовчић уписала је 12 поена.

Јединство у наредном колу гостује имењаку у Старој Пазови, док Омладинац дочекује ТЕНТ.

 

ТЕНТ – Раднички Бластерс 3:0 (25:16, 25:16, 26:24)

Како се и очекивало, тим Игора Жакића наставио је победнички низ у 4. колу првенства. Иако је Раднички ове сезоне показао неке одличне партије, то није поколебало актуелног вицешампиона Србије у намери да оствари нови тријумф. Обреновчанке су током целе утакмице, а посебно у прва два сета, доминирале.

ТЕНТ је у меч ушао агресивно и у обе уводне деонице брзо је надиграо противника. Рано вођство било је кључно у оба случаја, а домаће одбојкашице су без већих проблема завршиле оба сета резултатом 25:16. У трећем сету, међутим, видели смо равноправнију борбу, па је овогодишњи учесник Лиге шампиона морао да се додатно потруди за максимални тријумф. Иако су прве две сет лопте остале неискоришћене, трећа је била срећна за ТЕНТ, који је са 26:24 стигао до сва три бода.

Игoр Жакић, стратег ТЕНТ-а, истакао је да је његов тим одиграо зрелу утакмицу.

„Честитам екипи на игри и приступу. Мислим да смо вечерас то заиста добро одрадили. Схватили смо утакмицу озбиљно, као што је и требало, јер је екипа Радничког намучила сваког фаворита против којег је играла. Одиграли смо зрелу утакмицу и драго ми је да смо успели да се изборимо са најбољим поентером лиге, који нам је правио мање проблема него иначе, осим у трећем сету. Били смо тактички зрели и фокусирани од првог тренутка. Остаје нам да се окренемо утакмици у уторак и надамо се да ћемо изгледати још боље“, закључио је Жакић.

Малина Терел је била најефикаснија у тријумфу свог тима са 18 поена, а пратила ју је Невена Сајић са 12. На другој страни, Тијара Цезар је остварила 21 поен.

ТЕНТ у наредном колу гостује Омладинцу, док Раднички дочекује Инђију.

Статистику са обе утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба