Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Железничар – Спартак 3:0 (25:11, 25:12, 25:16)

Лајковчанке су и пре почетка утакмице важиле за апсолутне фавориткиње, а тај статус су и оправдале на веома убедљив начин, не дозволивши Суботичанкама, које су играле без класичног дизача због повреда, да их угрозе. Екипа Ратка Павличевића остварила је тако трећи узастопни тријумф, док Спартак остаје на једној овосезонској победи.

Железничар је од старта агресивно ушао у утакмицу. Први сет је решен у корист домаћих након што су повели са 11:3, затим са 15:7 и 22:9, а сет су завршили резултатом 25:11. Идентичан сценарио поновио се у другом сету, где је Железничар, иако за нијансу мање доминантан, оставио ривала на 12 освојених поена. Спартак је највећи отпор пружио у трећем сету, али и то није било довољно да угрози противника, па су Лајковчанке са 25:16 окончале меч.

Тренер Железничара, Ратко Павличевић, изнео је своје утиске након утакмице:

„Честитам обе екипе, наравно, прво својој, а затим и Спартаку. Жао ми је што Спартак има кадровских проблема, јер су оба дизача повређена. То се видело и у њиховој игри, која је била поједностављена и углавном базирана на високе лопте. Драго ми је што је моја екипа то искористила и задржала фокус. Ова утакмица је завршена прича, а ми смо већ максимално фокусирани на Куп утакмицу против Партизана у среду и надам се да ћемо се припремити као и досад“, истакао је Павличевић.

Теодора Исаиловић била је најефикаснија у победи са 11 поена, док је Ксенија Томић додала десет. У противничком тиму истакла се Бојана Ристановић са седам поена.

Железничар ће у 5. колу гостовати Партизану Коптех, док Спартак дочекује Уб.

 

Инђија – Партизан Коптех 1:3 (26:24, 23:25, 24:26, 16:25)

У Инђији смо вечерас пратили дуел двеју екипа које до овог кола нису забележиле победу у новој сезони. Било је извесно да ће једна екипа прекинути низ пораза и уписати прву победу. Испоставило се да је то Партизан, који је, и поред заостатка након првог сета, успео да преокрене резултат и стигне до првих бодова у сезони.

Инђија је у тесном првом сету стигла до уводног вођства, искористивши шесту сет лопту. Ипак, то није деморалисало изабранице Ненада Живановића, које су у другом сету, на готово идентичан начин, стигле до изједначења. Инђија је водила са 23:20, али је Партизан серијом од пет поена успео да поравна резултат. Највећа неизвесност виђена је у трећем сету. Иако је Партизан имао предност, Инђија је успела да се врати у сет, али је на крају истрајност црно-белих пресудила. У четвртом сету, Партизан је у потпуности искористио пад ривала и оставио их на 16 освојених поена.

Милица Видачић предводила је Партизан до победе са 22 поена, док је Ања Михајловић уписала 18. У тиму Инђије, Јелисавета Којадиновић била је најефикаснија са 21 поеном.

Београђанке у наредном колу дочекују Железничар, док Инђија гостује Радничком.

Статистику са оба меча можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба