Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Победа Црвене звезде у вечитом дербију!

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су прву победу у овосезонској Банка Поштанска штедионица Суперлиги. У вечитом дербију, а уједно и дербију првог кола, Црвена звезда је у СЦ Вождовац, пред 200 гледалаца, надиграла Партизан Сокербет са 3:1, по сетовима 15:25, 25:20, 25:13 и 25:17, после 92 минута игре.

Обе екипе ушле су опрезно у уводни сет. На самом почетку екипе су биле прилично изједначене, да би Партизан Сокербет при резултату 7:7, направио серију од три поена. Испоставиле се да је ова серија била пресудна у првом периоду, јер је одбојкашице у црно-белим дресовима нису испуштале до краја. Резултат се у наставку само повећавао, а сет је окончан са 25:15 у корист Партизана Сокербет.

Тамо где су стале у првом сету, одбојкашице Партизана Сокербет су наставиле и у другом. Водиле су са 3:1 и 7:4, па са 12:9, али је у тим тренуцима Црвена звезда подигла ниво своје игре, узвратила је серијом од шест поена и преокренула је резултат (15:12). У наставку су обе екипе направиле неколико мини серија, да би Црвена звезда освојила други период са 25:20.

Велика борба настављена је и на старту трећег дела игре. До средине се претежно играло поен за поен, да би се тим који са клупе предводи Александар Владисављев поново резултатски одвојио (18:10). Ова предност омогућила је домаћину мирнију завршницу сета, који је окончан са убедљивих 25:13 за Црвену звезду.

Очекивало се да ће Партизан у четвртом сету поново успети да наметне своју игру и да ће покушати да одведе дерби у одлучујући сет, али тако нису мислиле играчице Црвене звезде. Овај период био је готово исти као и претходни. После изједначеног почетка, Црвена звезда је брзо преузела иницијативу и повела је прво са 14:11, па са 19:12, да би на крају освојила сет са 25:17 и на тај начин остварила прву победу у новој сезони.

Најефикасније играчице у победничком тиму биле су Божица Марковић са 17 и Јелена Лазић са 14 поена, док се у екипи Партизана истакла Нада Митровић са 19 поена. У наредном колу, Црвена звезда гостује екипи Железничара из Лајковца, док ће се Партизан Соццербет исто као гост састати са Јединством из Старе Пазове.

Када је дерби у питања, очекивања су увек велика. Ми смо добро отвориле утакмицу, али је после уследио пад концентрације и мислим да је то највише утицало на резултат. Ми нисмо биле комплетне у претходном период и нисмо пружиле свој максимум. То су неки од разлога који су утицали на први меч. Наравно, Црвена звезда је заслужено победила”, рекла је Тамара Дедијер, капитен Партизана Сокербет. Ја не волим ништа да прогнозирам, али наравно да су очекивања, како клуба, тако и екипе, да будемо у врху табеле. Лига је ове године доста изједначена и доста тимова се појачало. Ми ћемо се потрудити да из утакмице у утакмицу будемо што бољи и надам се да ће то донети резултате", додала је.

Драго ми је што смо сезону отворили победом. Мислим да смо на почетку кренули нервозније и то нас је коштало губитка првог сета. У наставку смо се довеле у ред и одиграле смо добру утакмицу. Увек је лепо остварити победу у дербију, посебно што је почетак сезоне и верујем да нам свим то доста значи”, рекла је Бојана Дрча, капитен Црвене звездеУ наставку је важно да идемо корак по корак. Такође, овај период ћемо искористити да радимо на свим стварима које треба исправити, а на нама је пружимо максимум у свакој утакмици”, закључила је.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!