Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар нанео Партизану трећи пораз

Одбојкашице Железничара из Лајковца оствариле су важну победу у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је као гост у дворани Мастер, победио Партизан са 3:0, по сетовима 25:22, 28:26 и 25:22, после 90 минута игре.

Сјајна игра обе екипе виђена је у уводном сету. Железничар је на почетку повео са 4:1 и са 8:5, али је Партизан успео да дође на поен разлике (10:9). У наредном периоду играло се поен за поен, да би Лајковчанке направиле серију од седам поена и повеле са 19:11. Ипак, успеле су поново одбојкашице у црно-белим дресовима да дођу до резултатског поравнања (21:21).  Боља игра београдског тима није утицала на Железничар, који је освојио сет са 25:22.

Партизан је боље ушао у други део меча. Повеле су изабранице Данила Стокуће са 3:0 и са 6:3, али су актуелне освајачице Супер купа брзо дошле до изједначења. Везале су обе екипе по неколико поена, да би Партизан при резултату 15:15 направио серију од 5 поена. Као што је већ био случај у овом веома узбудљивом окршају, екипа из Лајковца је поново успела да ухати прикључак, спасила је три сет лопте и освојила је овај период са 28:26.

Трећи сет био једнако непредвидљив као и прва два. На почетку су се екипе смењивале у вођству и све до 15:15 играло се поприлично изједначено. Уследио је период у којем је тим који са клупе предводи Бранко Ковачевић био конкретнији, на који домаћин није имао одговор. На самом крају како сета, тако и утакмице, Железничар је искористио трећу меч лопту и изашао је као победник из овог неизвесног сусрета. Екипа из Лајковца дошла је до своје друге победе, док је Партизан доживео трећи пораз у сезони.

Бранко Ковачевић, тренер Железничара из Лајковца, дао је свој коментар на данашњу победу: „Успешно смо завршили једно тешко гостовање. Добио сам информацију да Железничар никада није победио Партизан као гост са 3:0. Прошле године смо губили од данашњег противника и можемо бити задовољни што смо то пребродили. Иако наш први либеро није био спреман вечерас, први пут смо комбиновали са Вањом Ивановић, која је добро одрадила посао. Све у свему, добра победа и важна три бода за нас“ – истакао је Ковачевић.

Јована Миросављевић била је најефикаснија у данашњој победи своје екипа са 18 поена, док се код домаћина највише истакла Ксенија Томић са 12 поена. Железничар ће у следећем колу дочекати лидера првенства, Јединство из Старе Пазове, док ће Партизан играти са прошлогодишњим финалистом, екипом ТЕНТ-а.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!