Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Први тријумф Спартака у сезони

Одбојкашице Спартака из Суботице стигле су до своје прве победе у овогодишњој Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Суботичанке су у првој утакмици 6. кола тријумфовале над Клеком из Зрењанина са 3:1, по сетовима 23:25, 26:24, 25:9, 25:21.

На почетку овог сурета обе екипе су се смењивале у вођству, да би при резултату 12:12, Клек направио серију од четири поена, која је била пресудна у овом сету. Успела је екипа из Суботице да се колико-толико врати у завршници, али ни то није било довољно за освајање сета.

Други део игре био ја убедљиво најзанимљивији у овом мечу. Права резултатска клацкалица виђена је у целокупном сету. Мало је водио Спартак, па мало екипа из Зрењанина, и тако у круг. Међутим, домаћа екипа је на крају била истрајнија и дошла је до изједначења.

Веома исцрпљујући други сет, оставио је трага на екипу Клека. Суботичанке су то знале да искористе и без имало муке стигле су до потпуног преокрета. Колико је екипа коју са клупе предводи Предраг Зуцовић била импресивна и ефектна говори податак да је Клек стигао до свега девет поена у овом сету.

spa klek1

У четвртом, а испоставиће се касније, и последњем сету на овом мечу, Спартак је био успешнији. Успеле су Зрењанинке да се стабилизују после бродолома у претходном периоду и боље су ушле у овај део игре. Ипак, то вођство трајало је до средине сета, када је домаћа екипа поново боље заиграла, и до краја је дошла до жељеног резултата.

Први тренер Спартака, Предраг Зуцовић, истакао је да се надао првим бодовима у првенству: „Сви смо пресрећни због прве победе у сезони. Почели смо утакмицу онако како нисмо желели, али смо после тога успели да стабилизујемо наше редове. Клек је био озбиљан противник. Ми смо се надали првим оволигашким бодовима, који су нас сада извадили из проблема у којима смо били“ – рекао је Зуцовић.

У победничкој екипи најбоље поентерско вече имала је Ивана Радоњић са нестварних 37 поена, док се у тиму Клека највише издвојила Јана Павловић са 14. Спартак ће у наредном колу гостовати Црвеној звезди, док ће екипа из Зрењанина дочекати Јединство из Старе Пазове.

(фотографије: Дејан Вуковић)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!