Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан са новим тренером до прве победе

Одбојкашице Партизана Сокербет оствариле су своју прву победу у 6. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је предвођен новим (старим) тренером, Дарком Закочем, победио Срем са 3:1, по сетовима 28:26, 25:14, 23:25 и 25:17.

Имали смо прилику да пратимо једну веома занимљиву утакмицу, којој је присуствовао и Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије. Као што је то био случај неколико пута да сада, терен на овој утакмици био је у бојама заставе Србије.

par srem

Већ на почетку уводног сета било је јасно да ће данашњи ривали дати свој максимум како би дошли до победе. После изједначеног почетка и минималног вођства обе екипе, Партизан је стекао предност (14:11), коју је повећавао како је сет одмицао. Ипак, Срем се у самој завршници вратио у сет, чак је имао и једну сет лопту, али су одбојкашице у црно-белим дресовима на крају дошле до вођства.

За разлику од првог, други период био је суша супротност, јер је на терену била само једна екипа. Повео је Партизан са 3:0, па са 10:4 и 19:10, да би освојио сет са 25:14.

Предаја није била опција за домаће играчице, које су и поред иницијативе Партизана у трећем делу игре, успеле да се резултатски врате у меч. При резултату 18:14 за тим из Београда, уследила је серија од шест поена, којом је Срем прешао у вођство. Успео је Партизан да на самом крају сета дође до изједначења, али не и до победе, јер екипа из Сремске Митровице искористила прву сет лопту за 2:1.

Међутим, Срем је после овог сета стао, што је гостујућа екипа знала да искористи. На сличан начин као и у другом периоду, Партизан је дошао да предности, коју је повећавао и на тај начин стигао је до своје прве победе у сезони.

Капитен Партизана, Тамара Дедијер, осећа позитивну промену у игри: „Веома важна победа за наставак сезоне. Осећа се позитивна промена у игри и наравно да је самим тим дошао и резултат. Било је битно у овој утакмици освојити бодове. Сада нас чека Куп утакмица са Железничаром и наредна кола. Надам се да ћемо бити све боље и боље како сезона буде одмицала“ – рекла је Тамара.

Најефикаснија у победи Партизана била је Нина Јакић 18 поена, док је у Срему исти учинак имала Дуња Грбић. Партизан ће у наредном колу играти са Убом, док ће Срем гостовати Железничару у Лајковцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!