Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Дерби зачеља припао Спартаку

Одбојкашице Спартака из Суботице оствариле су победу у једном од дербија 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Спартак је вечерас, као домаћин, надиграо Партизан Сокербет са 3:1, по сетовима 25:15, 17:25, 25:23 и 25:23.

Сјајна утакмица је у потпуности оправдала епитет дербија. Обе екипе бориле су се до последњег атома снаге како би стигле до победе.

Спартак је са великим самопоуздањем ушао у овај сусрет. Већ на старту је направио лепу резултатску разлику, коју је одржавао како је сет одмицао. Блистала је Јана Андрић са линије сервиса, а уз њу одличну блок игру показала је Матеа Петровић. Партизан једноставно није имао решења за расположеног домаћина, који је без пуно напора стигао до предности – 25:15.

Иста игра виђена је и у другом делу меча, али су овог пута улоге биле замењене. И поред неславног првог периода, Партизан је у другом заиграо доста динамичније што се одразило на резултат. Руку на срце, јесте екипа из Суботице направила велики број грешака у нападу, али су црно-беле знале да казне лоше моменте противника, и стигле су до заслуженог изједначења – 25:17.

spa par

Искористиле су обе екипа прва два сета за разигравање и у трећем је тек крнула права борба. Иако је гост у већем делу овог периода имао резултатску предност, Спартак је све време био у приправности и покушавао је да наметне своју игру. У завршници је у томе и успео. Поново је прорадила блок игра, сервис је такође био на завидном нивоу, и Суботичанке су из трећег сета изашле као победнице после преокрета – 25:23.

На крилим сјајне игре из претходног, Спартак је у четврти сет ушао са жељом да што пре дође до победе. Повеле су Суботичанке са 7:2 и са 13:9, али се екипа из Београда врло брзо пробудила. Уследио је период у којем је Партизан био одличан како у одбрани, тако и у нападу, што му је омогућило да дође до изједначења. У наставку је била актуелна изједначена игре, да би домаћин, у самом финишу сета, искористио прву шансу која му се указала и ас сервисом Александре Петровић остварио је другу победу у сезони – 25:23.

Тренер Спартака, Предраг Зуцовић, рекао је да је он најсрећнији човек на свету када води овакву екипу: „Шта рећи после оваквог меча. Ја сам најсрећнији човек на свету када водим овакву екипу. Све играчице су разумеле да је ово веома битан меч. Посебно морам да похвалим Александру Петровић која је под великим боловима, ињекцијама и таблетама одиграла овај меч и није хтела да остави екипу, јер је знала колико нам значе ова три бода. Када се губи у низу самопоуздање опада, али сам сигурна да ћемо после ове победе показати још много тога, јер ово није наш максимум“ – истакао је Зуцовић.

Дарко Закоч, шеф стручног штаба Партизана, каже да његова екипа није личила на себе у овом мечу: „Честитке екипи Спартака и колеги Зуцовићу, који су имали мало више стрпљења и мало више концентрације у одлучујућим моментима. Моја екипа није личила на себе. Много техничких грешака и много поклона. Када је требало мирно ући у завршнице трећег и четвртог сета, где су нам се неке ствари отварале, нисмо знали то да искористимо. Има велики број ствари које ја нисам успео да променим у овом периоду и не постоји магични штапић да би се исправиле оволике техничке грешке. Предстоји нам грчевита борба за опстанак“ – закључио је Закоч.

Херој дана је Александра Петровић, која је и поред повреде одлучила да заигра на вечерашњој утакмици и на тај начин помогла је својим саиграчицама да дођу до веома битне победе: „Партизан је јако квалитетна екипа, без обзира што се налазимо на сличним позицијама на табели. Ова победа нам доста значи. Показали смо карактер и показали смо да нас води тимски дух. Хвала свим саиграчицама које су ме бодриле током читавог меча. Нисам могла да изневерим поверење тренера који ми је дао прилику у овој полусезони. Мислим да би са моје стране било нељудски да сам поступила другачије“ – рекла је Александра. 

Најбоље поентерско вече у домаћој екипи имала је Ивана Радоњић са 18, док ја Ана Круљ из Партизана додала 17 поена. Спартак ће у наредном колу гостовати Железничару у Лајковцу, док ће црно-беле одбојкашице дочетака Клек.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!