Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Расположени Железничар убедљив у дербију

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су тријумф у 8. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је вечерас, у Спортској хали Уб, остварио победу против екипе Уба са 3:0, по сетовима 25:20, 25:18 и 25:15.

На почетку првог периода утакмице, играло се поен за поен, све до резултата 8:8, када је гостујућа екипа направила серију од три поена и повела са 11:8. Успео је тим Маријане Боричић да се врати резултатски у сет и изједначи на 16:16. Међутим, одбојкашице Железничара су сјајним нападима дошле четири узастопна поена и повеле са 20:16. Није хтела екипа Уба тако лако да препусти први сет, већ су још једном успеле да поравнају резултат. Ипак, серијом од пет поена, екипа из Лајковца ставља тачку на први део игре и долази до вођства од 1:0.

У другом сету, екипа Уба повела је на старту сета са 8:4, па 14:11. Сјајним нападима Александре Узелац, гостујућа екипа направила је серију од шест поена и преокренула резултат у своју корист (20:14). Држале су ту предност до завршнице и са 25:18 одбојкашице Железничара су дуплирале своју предност.

ub zel1

Наставио је тим Бранка Ковачевића и у трећем периоду са одличном игром. Врло сигурне у сваком сегменту игре, дошле су до вођства од 9:3, па 12:4 и направиле велику предност на почетку. Предност гостујуће екипе је само расла, а домаћи тим није имао решење за расположене одбојкашице Железничара. Одржавале су Лајковчанке предност до самог краја и са убедљивих 25:15 забележиле тријумф максималним резултатом.

Тренер Железничара, Бранко Ковачевић, истакао је да је његова екипа одиграла најбољу утакмицу од почетка сезоне: „Са наше стране, ми смо одиграли једну квалитетну утакмицу, вероватно и најбољу од почетка сезоне. Доминирали смо у елементу блока и добро смо зауставили њихове нападаче. Такође, одиграли смо добро и у пријему сервиса и организацији напада. Све у свему, квалитетна утакмица и можда неочекивано убедљива победа“, закључио је Ковачевић.

Одбојкашица Железничара, Александра Узелац, честитала је својој екипи на квалитетној утакмици: „Нисмо мислиле да ћемо победити максималним резултатом, очекивале смо већи отпор са друге стране. Драго нам је да смо фокусирано ушле у утакмицу, доста смо се спремале за овај меч. Драго ми је да је једна оваква утакмица иза нас“, рекла је Узелац.

Најефикаснија у гостујућој екипи била је Александра Узелац са 17 поена, док су се у Убу највише истакле Љубица Кецман и Софија Медић са по 10. Железничар ће у наредном колу дочекати Спартак из Суботице, док ће Уб играти против ТЕНТ-а из Обреновца.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!