Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар наставио серију победа

У 9. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге, екипа Железничара забележила је своју пету узастопну победу. Лајковчанке су вечерас, код куће, савладале екипу Спартака из Суботице са 3:0, по сетовима 25:19, 25:14 и 25:17.

На старту првог сета играло се поен за поен, после чега је Железничар успешним нападима направио серију од пет поена и повео са 13:8. Одржавала је домаћа екипа резултатску разлику, што јој је било довољно да дође до вођства од 1:0.

Ушле су изабранице Бранка Ковачевића у други период још оштрије. Направиле су серију од шест поена на самом почетку и повеле са 7:1. Предност домаће екипе само је расла, а у једном тренутку разлика је износила чак десет поена (22:12). Било је то недостижно за екипу из Суботице и Железничар је успео да дуплира своју предност.

Где су стале у другом, наставиле су Лајковчанке у трећем сету, и повеле су са 8:5, па 10:7 и 13:9. Није ниједног тренутка расположена екипа Железничара дала шансу противницама да се приближе и поравнају резултат. Ређали су се поени из напада, али и из блок игре. Без проблема је екипа из Лајковца  изашла као победник из трећег сета, што јој је омогућило да забележи нову победу.

Тренер Железничара, Бранко Ковачевић, дао је кратак коментар на данашњу утакмицу: „Једна солидна партија вечерас, да кажем, рутинска победа моје екипе. Били смо стварно озбиљни од почетка, па до краја и нисмо дали противнику шансу да се разигра“ – рекао је Ковачевић.

Јована Миросављевић каже да је њена екипа показала квалитет у скоро свим елементима игре: „Драго ми је што смо ову утакмицу одиграли подједнако добро, као и против Уба у прошлом колу. Приказали смо квалитет у скоро свим елементима, али смо имали мало више сервис грешака. Екипа Спартака је пружила сјајан отпор, поготово током првог сета. На крају је најважније да смо освојиле нова три бода“ – закључила је Јована.

Најефикаснија у домаћој екипи била је Љубица Милојевић са 15, док се у екипи из Суботице највише истакла Ивана Радоњић са 9 поена. Железничар ће у наредном колу дочекати Клек, док ће Спартак гостовати ТЕНТ-у у Обреновцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!