Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Трилер у Обреновцу припао Убу

Екипа Уба остварила је своју шесту победу у 9. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Одбојкашице Уба су вечерас у Обреновцу победиле екипу ТЕНТ-а са 3:2, по сетовима 25:22, 25:17, 22:25, 21:25 и 15:9.

У првом периоду игре изабранице Владимира Васовића повеле су на самом старту сета са 5:2. Брзо су Убљанке стигле до изједначења, а након тога и до преокрета резултата у своју корист. Држале су предност до средине сета али је екипа ТЕНТ-а успела да поравна резултат на 13:13 и да се врати у овај део игре. Међутим, гостујућа екипа је направила серију од пет поена и прешла још једном у вођство од 18:13. Одржавале су предност до саме завршнице сета који је на крају и припао њима.

Кренула је екипа Уба концентрисаније у други сет и направила је разлику од шест поена (9:3). Нису допуштале изабранице Маријане Боричић ниједног тренутка да им се домаћа екипа приближи, већ су наставиле да ређају поене и стигле до чак 10 поена предности (21:11), а потом и до убедљивих 13 сет лопти. Био је то недостижан резултат за ТЕНТ, а гостујућа екипа је успела да дуплира своју предност.

tent ub1

Најнеизвеснији је био трећи период игре. На почетку се предност смењивала, а од средине сета играло се поен за поен до саме завршнице. При резултату 22:22, Ана Малешевић је била одлична у нападу, а након тога Нина Мандовић је сјајним блоком довела своју екипу до сет поена коју је екипа из Обреновца реализовала ас-сервисом и смањила предност Уба.

tent ub3

Четврти сет кренуо је изједначено до резултата 7:7. Уследила су два успешна блока домаће екипе, а онда и сјајни сервиси Ане Малешевић, после којих су Обреновчанке направиле серију од седам поена и повеле са 15:8. Наставила је екипа ТЕНТ-а са одличном игром, али се Убљанке нису предавале и на све могуће начине су покушале да дођу до изједначења. Направиле су серију од шест поена, али ипак ни то није било довољно и ТЕНТ је успео да освоји сет и одведе меч у тај-брејк.

Вратила је екипа Уба своју игру и повела на почетку петог периода са 7:2, па 9:4. Одржавале су ту предност до самог краја и са 15:9 успеле су да освоје овај сет, а тако и меч.

tent ub2

Софија Медић, задовољна је због остварене победе на гостујућем терену.

„Ово је важна победа за нас, биле смо максимално фокусиране да забележимо тријумф. Желеле смо победу, како би вратиле самопоуздање. Добро смо отвориле утакмицу, повеле смо 2:0 и онда смо одједном стале, што нам се већ дешавало. Драго ми је да смо успеле да се вратимо након два изгубљена сета и изађемо из утакмице као победнице. Идемо даље, надам се још бољим резултатима у будућности“, рекла је Медић.

Тренер ТЕНТ-а, Владимир Васовић честитао је екипи Уба на заслуженој победи.

„Била је једна врло чврста и неизвесна утакмица. Прва два сета Убљанке су биле јако добре у свим елементима игре, нису нам дозволили да ми водимо нашу игру. У трећем и четвртом периоду смо се пробудили, почели смо да сервирамо боље и да мање грешимо. Пети сет је увек лутрија и екипа Уба је показала сав свој квалитет и искуство. Није лако кад се изгуби, али морамо да идемо даље“, закључио је Васовић.

Најефикаснија у екипи Уба била је Љиљана Ранковић са 25 поена, док се у домаћој екипи истакла Ана Митровић са 19. У наредном колу Уб путује у Инђију, док ТЕНТ дочекује екипу Спартака из Суботице.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!