Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Закочев Партизан поново влада Београдом!

Одбојкашице Партизана Сокербет стигле су до злата вредне победе у вечитом дербију који је одигран у оквиру 10. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, у дворани Мастер, тријумфовао над Црвеном звездом са 3:2 (17:25, 32:30, 31:29, 15.25, 16:14), и на тај начин нанео јој први пораз у сезони.

Све што смо могли да пожелимо у једном дербију, омогућиле су нам одбојкашице обе екипе у мечу који је трајао више од два сата.

Партизан је боље ушао у овај сусрет и повео са 4:0 и 7:3. Међутим, Звезда се брзо пробудила, направила је серију од четири поена, што јој је донело експресно изједначење. Наставили су гости у истом ритму и врло брзо је на семафору писало 16:11. Ипак, није се ни тада предавала домаћа екипа, везала је пет поена, највише захваљујући сјајној блок игри, и пришла је ривалу на само поен заостатка. Када су сви очекивали да ће се тек онда борба распламсати, одбојкашице у црвено-белим дресовима су направиле серију од 9:2 и на тај начин окончале први сет у своју корист.

Наставиле су обе екипе са сјајном одбојком и у другом делу меча. Изабранице Дарка Закоча повеле су на старту са 5:2 и у даљем току сета су константно биле у предности. Таква слика виђена је до пред сам крај овог периода, када је Црвена звезда смогла снаге, преокренула резултат и стигла до прве сет лопте, али није успела да је искористи. У наставку се играло поен за поен, Партизан је константно био на корак од изједначења, до којег је стигао тек након седме шансе која му се указала.

У трећем сету је виђен потпуно иста сликао као и из претходног. Црно-беле одбојкашице су на почетку стигле до резултатске залихе, коју су одржавале све до краја и обезбедиле себи три сет лопте (24:21). Ипак, није се Звезда ни тада предавала, направила је серију од три поена и стигла је до поравнања. Овај период је окончан после још једне драме, у којој је Партизан по други пут на мечу био успешнији, и из осмог покушаја је дошао до потпуног резултатског преoкрета.

Велики напори из претходна два сета оставили су трага на одбојкашице Партизана, што су црвено-беле знале да искористе. Одмах су преузеле иницијативу и до краја четвртог сета су на више него убедљив начин, са десет поена разлике, меч одвеле у тај-брејк.

Чинило се да је Партизан намерно спустио град у претходном сету, са циљем да у одлучујућем зада последњи ударац ривалу. Иако су изабранице Александра Владисављева имале предност од 9:3, домаћин је полако подизао ниво игре, и одговорио је истом мером за изједначење (12:12). Размениле су обе екипи по неколико поена, након чега је Партизан дошао до прве шансе за победу. За разлику од другог и трећег сета, екипа Дарка Закоча је овог пута искористила прву прилику и стигла је до велике победе у веома исцрпљујућем мечу.

Драку Закочу, тренеру Партизана, је драго што је његова екипа победом улепшала овај дерби: „Очекивано, ми смо пре ове утакмице имали улогу аутсајдера. Звезда је важила за великог фаворита, јер је до вечерас била екипа без иједног пораза. Честитам мојим девојкама на срчаности и карактеру који су показале у свим завршницама сетова које смо добили. Једна, чини ми се, лепа одбојкашка представа, прави дерби. Драго ми је да смо је ми улепшали и успели да решимо у своју корист. Сигурно ће ова победа значити мојој екипи, као потврда свега што радимо свакодневно, и сигуран сам да ће се преточити у још веће самопоуздање“ – рекао је Закоч.

Јелена Лазић, одбојкашица Црвене звезде, дала је свој коментар на вечерашњу утакмицу: „Честитам екипи Партизана на победи. Мислим да су они одиграли један добар меч и пре свега храбро. Нама је измакла победа за мало. Можда нас је мало и сустигао умор и неки тежак распоред. Наравно, не тражимо оправдање у томе и надам се да ћемо успети да се одморимо и да наставимо у што бољем ритму“ – закључила је Јелена.

Најефикасније играчице у победничкој екипи билe су Наташа Шеварика и Нада Митровић са 21 поеном, док је у гостујућој екипи Јелена Лазић додала 26. Партизан ће у наредном колу играти нови дерби са Јединством, док ће Звезда дочекати Железничар из Лајковца у још једном веома занимљивом мечу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!