Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак крчи пут ка опстанку

Одбојкашице Спартака из Суботице оствариле су победу у 11. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге, која ће им бити итекако важна за опстанак. Спартак је синоћ, као домаћин, надиграо Инђију са 3:1, по сетовима 23:25, 25:23, 25:18 и 25:17.

Велики улог у овом мечу, донео је и велики притисак за екипу из Суботице. На неки начин је домаћин био уплашен на старту, што се одразило на њихово игру и то је Инђија успела да искористи. Тек су се средином уводног сета пробудиле изабранице Предрага Зуцовића, што је касније резултирало преокретом и вођством од 22:21. Ипак, Инђија је у тим тренуцима била сталожена, није психички пала после бољег периода ривала, и серијом од 4:1, повела је са 1:0.

За разлику од претходног дела игре у којем је домаћин био принуђен да вија резултат, у другом је он био тај који је диктирао темпо. Јесте гостујућа екипа све време била за петама ривалу, али то није пуно утицало на Суботичанке, које су до самог краја биле решене да дођу до изједначења, што им се касније исплатило. Из трећег покушаја су одбојкашице из Суботице успеле да стигну до зацртаног циља и у наставку меча могле су да заиграју доста растерећеније.

spa inđ

Видело се већ на старту трећег сета да је огроман терет пао са плећа младе екипе Спартака и у трећем делу игре је она била та која је преузела иницијативу. После уједначеног почетка, ређали су се поени Јане Андрић и Марије Шкорић, које су помогле својој екипи да на експресан начин стигне до потпуног преокрета у овом захтевном мечу.

Наставиле су у истом ритму Суботичанке и у четвртом периоду, али се ни изабранице Николе Јерковића нису предавале и у стопу су пратиле ривала. Права доминација екипе са севера Војводине виђена је при резултату 16:16, после којег су направиле серију од 9 поена, док су противника дозволиле да освоји само један поен. На тај начин Спартак је забележио победу која ће можда бити пресудна за опстанак.

Тренер Спартака, Предраг Зуцовић, сматра да је његова екипа од почетка меча знала који јој је главни циљ: „После победе над Партизаном, ми имамо много проблема. Александра Петровић је ван строја сигурно до јануара, тако да се ми мучимо. Практично, имамо само шест играча које можемо да користимо. Девојке су дале свој максимум, знали смо шта нам је циљ и шта хоћемо. Као што сам и рекао на почетку сезоне, наш главни циљ је опстанак. Са овом победом правимо битне кораке ка томе. Ја ћу пробати да мотивишем своју екипу и за Срем у наредном колу, јер та утакмица може бити важан корак ка плеј-офу. Мој циљ је увек био да искористимо сваку шансу која нам се укаже“ – закључио је Зуцовић. 

Једна од најзаслужнијих играчица за победу своје екипе, Марија Шкорић, дала је свој коментар на ову утакмицу: „Целе недеље смо се припремали за ову утакмицу, и надали смо се победи. Нисмо добро ушли у меч, али смо брзо пронашле нашу игру, због чега ми је веома драго. Поносна сам на своју екипу, јер смо све време држали одређени ниво концентрације, играле једна за другу и нисмо пале ни у једном тренутку“ – истакла је Марија.

Никола Јерковић, тренер Инђије, каже да не би волео да се његова екипа опусти, иако је опстанак практично обезбеђен: „Очигледно је да се у овој сали моја екипа слабо сналази. Као што је то био случај и у Купу, и данас смо пружили слабу партију и нисмо били на потребном нивоу како би узели неки бод. Као дебитанти, ми смо остварили наш циљ, а то је опстанак у лиги. Ипак, не бих волео да у наредним утакмицама играмо као да нам није стало. Чињеница је да је Спартак више желео победу вечерас и то се видело у већем току меч. Честитао бих противник на победи, а нама остаје да се што боље припремимо за наредну утакмицу“ – рекао је Јерковић.

Ивана Радоњић и Марија Шкорић биле су најзаслужније за победу своје екипе са 21 поеном, док се код гостију највише истакла Данијела Андрић са 15. Спартак ће у следећем колу гостовати Срему, док ће Инђија тражити победу против Клека.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!