Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар славио после трилера, али је Јединство и даље лидер!

Одбојкашице Железничара из Лајковца тријумфовале су у дербију 13. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је вечерас, у Лајковцу, поразило Јединство са 3:2, по сетовима 10:25, 25:17, 25:23, 24:26 и 15:12. 

Силовито су изабранице Јове Цаковића ушле у овај окршај. Одбојкашице Железничара нису успеле да контролишу свој  пријем, што је екипа из Старе Пазове итекако знала да искористи и уз сјајну игру у нападу је лако стигла до предности. Колико је Јединство било сјајно говори чињеница да је Железничар у овом периоду једва дошао до двоцифреног броја поена. 

Иако је изгледало да ће игра у претходном сету лоше утицати на Лајковчанке, ситуација на терену се у потпуности окренула у њихову корист. После кратког егала, Железничар је наметнуо свој темпо и убрзо је на семафору било осам поена разлике. Ова предност била је недостижна на за Пазовчанке и актуелни победник Купа Србије стигао је до изједначења. 

Није Јединство превише придавало значају бољој игри противника у другом сету, и у трећем је поново боље стартовало. Ипак, таква игра гостију виђена је само до средине овог периода, пошто је екипа из Лајковца најпре изједначила резултат, после чега је прешла у вођство. Екипа из Старе Пазове није успела да се врати у овај сет и изабранице Бранка Ковачевића су преокренуле укупан резултат. 

zele jed2

Биле су решене овогодишње финалисткиње Купа Србије да меч реше у четири сета, али тако није мислила тренутно прва екипа на табели. Железничар је био бољи ривал у читавом сету и у завршницу је ушао са пет поена предности (19:14). Међутим, Јединство није клонуло духом, и сјајном игром Исидоре Коцкаревић вратило су се у овај период. У наставку се играло поен за поен, да би гошће искористиле другу шансу и одвеле меч у пети, одлучујући сет. 

Неизвесност је ескалирала у тај-брејку. После мало бољег почетка одбојкашица у белим дресовима, Железничар је брзо дошао до поравнања резултата и у наставку се водила велика борба. Ипак, при резултату 10:10, изабранице Бранка Ковачевића су направиле серију од 5:2 и стигле су до злата вредне победе. 

Тренер Железничара, Бранко Ковачевић, сматра да је његова екипа заслужено победила. 

"Вечерас су играле две екипе које су до сад показале највише, пружиле су једну добру партију. Ми смо мало заказали у блоку и код крајњих нападача се видео умор, али свакако одлична утакмица", закључио је Ковачевић.

Играчица Железничара, Александра Узелац, рекла је да се нада да ће са победама наставити и у следећој години. 

"Задовољни смо резултатом данашње утакмице и драго нам је да смо победиле. Нажалост нисмо успеле да победимо са 3:0 или 3:1 да би оствариле прво место на табели. Ипак, играле смо одлично, био је врло напоран меч, али то смо и очекивали", рекла је Узелац. 

Најзаслужнија за победу своје екипе била је Јована Миросављевић са 20 поена, док је Исидора Коцкаревић за гостујућу екипу освојила 22. Следи једномесечна пауза после које ће Железничар гостовати ТЕНТ-у, а Јединство ће дочекати Спартак из Суботице.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!