Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар славио после трилера, али је Јединство и даље лидер!

Одбојкашице Железничара из Лајковца тријумфовале су у дербију 13. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је вечерас, у Лајковцу, поразило Јединство са 3:2, по сетовима 10:25, 25:17, 25:23, 24:26 и 15:12. 

Силовито су изабранице Јове Цаковића ушле у овај окршај. Одбојкашице Железничара нису успеле да контролишу свој  пријем, што је екипа из Старе Пазове итекако знала да искористи и уз сјајну игру у нападу је лако стигла до предности. Колико је Јединство било сјајно говори чињеница да је Железничар у овом периоду једва дошао до двоцифреног броја поена. 

Иако је изгледало да ће игра у претходном сету лоше утицати на Лајковчанке, ситуација на терену се у потпуности окренула у њихову корист. После кратког егала, Железничар је наметнуо свој темпо и убрзо је на семафору било осам поена разлике. Ова предност била је недостижна на за Пазовчанке и актуелни победник Купа Србије стигао је до изједначења. 

Није Јединство превише придавало значају бољој игри противника у другом сету, и у трећем је поново боље стартовало. Ипак, таква игра гостију виђена је само до средине овог периода, пошто је екипа из Лајковца најпре изједначила резултат, после чега је прешла у вођство. Екипа из Старе Пазове није успела да се врати у овај сет и изабранице Бранка Ковачевића су преокренуле укупан резултат. 

zele jed2

Биле су решене овогодишње финалисткиње Купа Србије да меч реше у четири сета, али тако није мислила тренутно прва екипа на табели. Железничар је био бољи ривал у читавом сету и у завршницу је ушао са пет поена предности (19:14). Међутим, Јединство није клонуло духом, и сјајном игром Исидоре Коцкаревић вратило су се у овај период. У наставку се играло поен за поен, да би гошће искористиле другу шансу и одвеле меч у пети, одлучујући сет. 

Неизвесност је ескалирала у тај-брејку. После мало бољег почетка одбојкашица у белим дресовима, Железничар је брзо дошао до поравнања резултата и у наставку се водила велика борба. Ипак, при резултату 10:10, изабранице Бранка Ковачевића су направиле серију од 5:2 и стигле су до злата вредне победе. 

Тренер Железничара, Бранко Ковачевић, сматра да је његова екипа заслужено победила. 

"Вечерас су играле две екипе које су до сад показале највише, пружиле су једну добру партију. Ми смо мало заказали у блоку и код крајњих нападача се видео умор, али свакако одлична утакмица", закључио је Ковачевић.

Играчица Железничара, Александра Узелац, рекла је да се нада да ће са победама наставити и у следећој години. 

"Задовољни смо резултатом данашње утакмице и драго нам је да смо победиле. Нажалост нисмо успеле да победимо са 3:0 или 3:1 да би оствариле прво место на табели. Ипак, играле смо одлично, био је врло напоран меч, али то смо и очекивали", рекла је Узелац. 

Најзаслужнија за победу своје екипе била је Јована Миросављевић са 20 поена, док је Исидора Коцкаревић за гостујућу екипу освојила 22. Следи једномесечна пауза после које ће Железничар гостовати ТЕНТ-у, а Јединство ће дочекати Спартак из Суботице.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!