Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб и Звезда тријумфима започели пролећни део сезоне

Одбојкашице Уба и Црвене звезде су победама у 14. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге отвориле други део сезоне. Уб је као домаћин савладао Клек, док је Звезда била боља од Срема.

ЖОК Уб – Клек МД Зрењанин 3:0 (25:23, 25:22, 25:16)

Убљанке су стигле да очекиване победе максималним резултатом.

Почетак уводног сет припао је домаћину, али се екипа из Зрењанина брзо пробудила и завршницу учинила неизвесном, али је Уб на крају повео са 1:0. У другом делу меча су се обе екипе смењивале у вођству, да би се су у финишу екипа Маријане Боричић консолидовала и на семафору је убрзо писало 2:0. У трећем и последњем периоду, актуелни шампион Србије је довршио већ започет посао и забележио је сигурну победу.

Љубица Кецман, одбојкашица Уба, каже да је ова утакмица одлична увертира за наредна кола:  „Било нам је веома битно да после паузе одиграмо једну добру утакмицу и наплатимо неколико недеља тешког рада, које су за нама. Мало већу минутажу су имале девојке које до сада нису имале прилике да играју, што је веома битно за целу екипу, како би се лакше вратила у такмичарски ритам. Ова утакмица је била одлична увертира за наредна кола, у којима нас очекују тешки ривали“ – рекла је Љубица.

Најкориснија играчица у домаћој екипи била је Љиљана Ранковић са 15 поена, док је у гостујућој екипи Јана Павловић додала 10. Уб ће у следећем колу гостовати Црвеној звезди, док ће Клек угостити Спартак из Суботице.

 

Срем – Црвена звезда 1:3 (16:25, 25:21, 19:25, 18:25)

Одбојкашице у црвено-белим дресовима су упркос великом отпору ривала оствариле важну победу.

Звезда је на самом старту меча повела са 7:3 и ту предност одржавала је како је уводни сет одмицао. Почетак другог периода био сличан почетку првог, али су одбојкашице Срема средином сета стигле до изједначења, а нешто касније и до преокрета, који им је омогућио да поравнају резултат. Ипак, екипа Милана Гршића је у наредна два периода одиграла и више него добро и остварила је битан тријумф.

Дајана Бошковић дебитовала је вечерас у екипи Црвене звезде. За наш портал је открила како се снашла по доласку у нови клуб и како је по њеном мишљењу изгледала дебитантска утакмица: "Мислим да сам се веома лепо уклопила, видела сам то на првих пар тренинга. Девојке су ме супер прихватиле и атмосфера у екипи је сјајна. Што се тиче вечерашње утакмице, узеле смо три бода, што је веома важно за нас. Имале смо успона и падова зато што је екипа Срема пружила веома добар отпор. Њихове младе играчице су одиграле феноменално вечерас. Међутим, сматрам да смо ми квалитетнија екипа" – закључила је Дајана.

Најрасположенија у победничкој екипи била је Јелена Лазић са 25 поена, док је у екипи из Сремске Митровице Ана Михајловић освојила 23. Црвена звезда ће у наредном колу снаге одмерити са Убом, док ће Срем гостовати Партизану.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!