Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Лајковчанке после велике борбе сломиле ТЕНТ!

Одбојкашице Железничара из Лајковца стигле су до велике победе у дербију 14. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас у Обреновцу, после велике борбе, надиграле ТЕНТ са 3:2, по сетовима 22:25, 25:21, 22:25, 25:23 и 15:13.

Какав меч! Сјајну спортску представу приредиле су нам одбојкашице обе екипе, уз велики број преокрета и неизвесних поена.

Обреновчанке су боље ушле у овај дерби и на старту уводног сета повеле су са 4:1. Ипак, већ у неколико наредних поена Железничар је успео у потпуности да прекорене резултат. Убрзо је виђен нови егал, који је био на снази све до саме завршнице и резултата 22:22, када је ТЕНТ везао три поена и повео са 1:0.

tent zel

Други период био је налик првом. Обе екипе смењивале су се у вођству, али је екипа из Лајковца била за нијансу концентрисанија. Финиш сета донео је нову неизвесност, у којој се боље снашао тим Бранка Ковачевића, који је искористио другу шансу и поравнао резултат.

Железничар је на крилима одличне игре из завршнице претходног сета, у трећи ушао решен да у потпуности преокрене резултат. У већем делу овог периода актуелни победник Купа Србије био је у предности. Међутим, као и у дотадашњем току меча, крај сета није могао да прође без неизвесности. ТЕНТ је подигао ниво своје игре и до краја је, поред свих покушаја гостију, успео да по други пут поведе на мечу.

До средине четвртог дела игре, резултат је био изједначен. При резултату 15:15, уследила су уз грешку Железничара, два ас сервиса Наташе Чикуц, који су омогућили домаћој екипи да направи особену предност. Ипак, убрзо се екипа из Лајковца пробудила и при резултату 23:20 у корист ТЕНТ-а, везала је пет поена и одвела мечу у тај-брејк.

Као што то обично бива, пети сет донео је истинску борбу и поред чињенице да је меч ушао у трећи сат игре. Повеле су Лајковчанке са 5:3, па са 10:7 и 13:8. Покушале су Обреновчанке да се врате у игру, чак су и смањиле резултат на 13:12, али је Железничар остао смирен и на крају славио са 3:2.

Овом победом, екипа из Лајковца заузела је прво место на табели, уз утакмицу више у односу на Јединство из Старе Пазове.

Бранко Ковачевић, стратег победничке екипе, није очекивао овако узбудљив и квалитетан меч: „С обзиром да је била прва утакмица, после мало дуже паузе, нисам очекивао претерано квалитетан меч. Међутим, било је врло узбудљиво и на моменте и квалитетно. Ми смо пропустили наше шансе у првом сету, док је ТЕНТ пропустио своје шансе да заврши утакмицу у четвртом. На крају се меч завршио срећно по нас“ – истакао је Ковачевић.

Примач Железничара, Александра Узелац, честитала је својој екипи на победи: „Показале смо колико смо могле у овом тренутку. Драго ми је да смо победиле и тако започеле годину. Надам се да ће се то наставити и у даљем току првенства. На крају бих честитала екипи на важном тријумфу“ – рекла је Александра.

Јована Цветковић, одбојкашица ТЕНТ-а, каже да је ова утакмица показала њеној екипи да може да игра на високом нивоу: „Пре свега, хтела бих да честитам екипи Железничара на заслуженој победи. Што се тиче моје екипе, могу да кажем да смо се опустиле кад је било најважније, што су противници знали да искористе и тако добију значајан четврти сет. У најтежим моментима нам је отказао пријем, што нам није дозвољавало да организујемо боље нападе. Ова утакмица нам је показала да нисмо далеко и да можемо са свима да играмо на високом нивоу. Надамо све бољим и бољим утакмицама“ – закључила је Јована.

Најефикаснија играчица у победи своје екипе била је Јована Миросављевић са 26 поена, док је у домаћој екипи Сара Царић освојила 29. Железничар ће у наредном колу дочекати Инђију, док ће ТЕНТ угостити Јединство из Старе Пазове у новом дербију.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!