Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизану друго полувреме и шесто место

У директној броби за шесто место на табели виђена је велика, али изједначена борба два подједнака ривала. Фудбалским жаргоном речено, прво полувреме припало је Инђији, а друго Партизану, али је женска одбојка још једном показала све своје чари и доказала да предност од 2:1 и 16:12 у четвртом сету не значе и победу.

Пала је прва лопта и затим је одржан минут ћутања у част прерано преминуле одбојкаше легенде др Миодрага Митића.

Инђија – Партизан 2:3 (25:13, 25:21, 17:25, 18:25, 9:15)

ИНЂИЈА: Спортски центар Инђија, гледалаца: 150, судије: Цветковић и Зотовић.
ИНЂИЈА: Зубац (л), Барнак 8, Исаиловић 17, Калинић, Луковић 8, Љубичић, Андрић 5, Катић (л), Компировић 12, Ваљаревић, Обреновић 10, Радмиловић 7, Пустахија.
ПАРТИЗАН: Божовић, Дробњак, Јакић 10, Дедијер 3, Зубић, Круљ 25, Митровић 19, Вукчевић, Гајић 10, Вукомановић (л), Ђукановић, Томић 10.

Утакмица је почела очекивано, сјајном игром у пољу са обе стране па је виђен и понеки брејк у првих 20 поена, али пре свега због грешака у нападу. Инђија је напала сервисом, а после аса Обреновићеве и блока Барнакове прва отишла на три поена вишка (14:11) када је Закоч морао да затражи тајм-аут. Сервиси Луковићеве иницирали су нову серију Инђијки и бег на великих 18:13. Блок и одбрана домаћих функционисали су одлично, а Партизан је помагао неретким грешкама, играјући потпуно ван ритма. Покушавао је Закоч нешто да промени новим тајм-аутом, па и са променама примача и средњег блокера, али ништа није могло да извуче његов тим из сивила уводног сета. Решила је ипак Јелена Луковић да у великом стилу заврши уводни период игре и серију сјајних сервиса завршила је асом за екстремно убедљивих и помало неочекиваних 25:13.

Други сет је почео добрим сервисима и нападима Митровићеве за уводно вођство гошћи од 5:2, али је одмах уследила серија домаћих од 6:0 и ново преузимање контроле Сремица, а Луковићева је капитенски повела свој тим. Морао је Закоч да реагује и да мења корекора, Круљову је заменила Невена Вукчевић, али се и даље све одигравало по нотама домаћих играчица. На 9:8 севнула је нова серија од 5:0 Инђијки и бег на осетну предност. Ништа није функционисало у табору Београђанки, наставиле су се муке црно-белих и измене које нису донеле жељени ефекат. Домаће су “цртале” пријем, па је све било лакше, а коначно је узвратио Партизан сервисима Тамаре Дедијер и за трен ока се примакао на само поен заостатка (17:16). Могло је да дође и до изједначења у неколико наврата, али поени из блока Барнакове и Луковићеве, те ас Обреновићеве донеле су недостижних 23:19 Сремицама. На крају, домаће су имале три блока више, као и мање грешака у овом сету, па су Инђијке удвостручиле вођство.

Indj Par1

Почетак трећег периода игре обележиле су серије поена са обе стране, а оба тренера потрошила су по тајм-аут у раној фази. Увео је Јерковић искусну Данијелу Андрић јер је недостајало бољих “кореја” и добио на чврстини, али су терет игре у нападу преузео на себе тандем инђијских Теодора, Исаиловић и Обреновић. Играло се дуго поен за поен, пре свега јер је Партизан смирио пријем сервиса и заиграо много брже. Надовезао се и добар сервис гошћи па је Јерковић потрошио други тајм-аут код резултата 16:19, али није помогло јер су уследила два везана блока и добар напад Ане Круљ за недостижних 22:16 и Партизан је веома брзо смањио сетовни заостатак. На крају, од 16:16 одлучила је серија црно-белих од 9:1, а Ана Круљ је у овом сету уписала чак девет поена.

Дуго се водила изједначена борба у четвртом сету, све до 11:11, када је Инђија са неколико добрих пасивних блокова и контри преко Андрићеве и Обреновићеве дошла до предности од 14:11. Ипак, увукла се нервоза и у домаће редове због периода нешто слабијих напада па се Партизан експресно вратио и повео 22:16 серијом 10:0. Затвориле су гошће све пролазе, а распуцала се Нада Митровић. Нису помогле ни измене ни познати Јерковићеви трикови па је све морао да одлучи тај-брејк.

Први је ударац задао Партизан и асом Јакићеве повео 3:0, али је повратник у терен Лара Барнак донела вођство домаћима (7:6) после блока и аса. Драма се наставила, али и поново бољи Партизан па је севнула серија 6:0, коју ни Јерковић није прекинуо другим тајм-аутом. Било је то довољно за потпуни преокрет и победу Партизана.
Можда мало неуобичајено, али звање МВП овог меча даћемо либеру Партизана Катарини Вукомановић која је примила чак 52 пријема Сремица, уз одличне проценте и свега три грешке.

”Стегнуто смо ушли у утакмицу, а екипа Инђије је играла сјајно у одбрани у прва два сета. Ухватили смо прикључак у игри и пробудили се у завршници другог сета и то нам је дало снагу да не одустанемо. Драго ми је због девојака што су показале карактер, да се не предају, и што су после једне заиста исцрпљујуће борбе успеле да преокрену меч”, рекао је Дарко Закоч, стратег екипе Партизана Сокербет. 

”Гледали смо једну лепу одбојку у којој је на крају победио Партизан, заслужено. Заиста, у тренуцима када је требало ми да завршимо, оне су одиграле сјајно у одбрани. И ми смо играли добру одбрану и виђен је велики број дугачких поена. Када смо веровали да у четвртом сету имамо све у својим рукама, при резултату 16:12, попустили смо брутално и дошли смо у ситуацију да убедљиво изгубимо тај сет. То је све одбојка, добија се и губи се. И ми смо добијали и губили неке утакмице ове сезоне после 2:0, тако да немамо за чим да жалимо. Већ у суботу је нова утакмица”, објаснио је Никола Јерковић, први тренер Инђијки.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!