Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Лајковчанке бациле шампиона на колена

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су велику победу у дербију 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, на свом терену, надиграле Уб са убедљивих 3:0, по сетовима 26:24, 25:19 и 25:16.

У дуелу актуелног шампиона Суперлиге и победника Купа Србије, Железничар је био успешнији и на тај начин задржао је корак за лидером.

Сам старт утакмице био је по мери домаће екипе. Лајковчанке су на крилима Барбаре Батинић и Јоване Миросављевић биле немилосрдне према противнику. Није Уб био толико лош, колико је овогодишњи домаћин Купа Србије био сјајан. Иако је у једном тренутку Железничар имао резултатску залиху од 9 поена (18:9), Убљанке се нису предавале. У тим тренуцима је гостујућа екипа додала гас и серијом 14:4, у потпуности преокренула резултат, највише захваљујући феноменалној одбрани. Очекивано је и завршница уводног сета била веома неизвесна, али је на крају домаћин из другог покушаја успео да стигне до предности.   

zel ub1

Освајање уводног сета дало је додатан мотив екипи коју са клупе предводи Бранко Ковачевић. Већ на почетку другог дела игре Железничар је повео са _8:2_ и Маријана Боричић је морала да затражи тајм-аут. На несрећу одбојкашица Уба, он није уродио плодом, пошто је актуелни победник Купа Србије наставио са феноменалном игром. Ни у једном сегменту Убљанке нису могле да парирају расположеном домаћину. Успеле су до краја сета доскорашње чланице групне фазе Лиге шампиона да смање заостатак за великим ривалом, али ни то није било довољно и екипа из Лајковца је са 25:19 повела са 2:0.

Баш као што је то био случају у претходна два, уводни део трећег периода био је у знаку Железничара. Резултат из претходна два сета у великој мери утицао је на одбојкашице Уба, које нису могле да се изборе са великим притиском и агресивном игром противника. Сви покушаји Маријане Боричић да жаргонски речено „тргне“ своју екипу нису уродили плодом и Лајковчанке су још једном биле неумољиве. На крају су Убљанке остале на 16 освојених поена, а тачку на меч ставила је Аница Кутлешић снажним поеном из напада.

Бранко Ковачевић, стратег Железничара, задовољан је игром своје екипе у вечерашњем дербију: „У појединим тренуцима смо играли баш добро и били смо сигурни у свим елементима игре. Ипак, нисмо успели да одржимо ту концентрацију, па нам је освајање првог сета дошло у питање. Такође, и у другом сету смо већу разлику почели да губимо. Све у свему, периоди у којима је моја екипа добро играла били су довољни за убедљиву победу“ – рекао је Ковачевић.

Маријана Боричић, тренер Уба, каже да је њена екипа имала лоше вече: „Екипа Железничара је показала да је прејака за нас ове сезоне. Ми смо заиста били километрима далеко од неке озбиљније игре. Мислим да је на исход у великој мери утицао први сет у којем се нисмо добро прилагодили. Железничар је играо доста брже него у претходним утакмицама и направио је велику разлику, али смо успели да се вратимо и у једном тренутку поведемо. Међутим, након преокрета смо ривалу поклонили три напада и нисмо показали храброст. Мислим да је то даље утицало на читав ток меча. У другом и трећем сету уследела је потпуна деконцентрација у свим елементима. Играли смо без идеје и противник нас је лако читао. Ниједан играч није био расположен вечерас и дефинитивно је ово било једно лоше вече за читав тим. Не умањујући победу Железничара, мислим да није реално да изгубимо на овакав начин. Сматрам да овај тим вреди више од тога, без обзира на све проблеме. Морамо да се пресаберемо и увидимо где грешимо“ – закључила је Маријана.

Најрасположенија у победничкој екипи била је Барбара Батинић са 18 поена, док је код гостију Сара Вучићевић освојила 9. Железничар ће у последњем колу регуларног дела првенства гостовати Спартаку у Суботици, а Уб ће на свом терену дочекати ТЕНТ.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!