Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убљанке сигурне код куће

У оквиру 18. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, екипа Уба забележила је победу против ТЕНТ-а из Обреновца. Одбојкашице Уба су вечерас, код куће, славиле против Обреновчанки са 3:1, по сетовима 24:26, 25:17, 25:23 и 25:20.

Ушла је оштро екипа ТЕНТ-а у први сет и на самом почетку повела са 8:3, па 10:6. Одржавале су предност до средине сета, али су Убљанке успеле да поравнају резултат на 16:16. Уследила је игра поен за поен до саме завршнице, а на корак ближе освајања сета прве су стигле Обреновчанке, и ас-сервисом Нине Мандовић су стигле до вођства од 1:0.

Иако су изгубиле претходни сет, нису се демотивисале одбојкашице Уба, већ су дошле до своје игре у другом делу и од самог старта повеле са 5:1, па 9:6. Наставиле су изабранице Маријане Боричић са добром игром, и држале су резултатску разлику на својој страни до краја. Стигле су до седам сет лопти и поеном из напада Софије Медић успеле су да поравнају укупан резултат.

У трећем сету смењивала се минијтурна предност са обе стране, док екипа Уба није направила пар сјајних поена и повела са 13:9. Покушавале су одбојкашице ТЕНТ-а да дођу до изједначења и биле су веома близу, али кад су пришле на један поен мање од противника, уследила је серија Убљанки и вођство од 20:16. Дошао је домаћи тим до четири сет лопте, али није се тако лако предао тим који предводи Владимир Васовић. Спасиле су три, али не и четврту сет лопту. Тачку на овај сет ставила је Љубица Кецман сјајним нападом и допринела својој екипу да дође на корак ближе тријумфу.

Повео је ТЕНТ на самом старту четвртог периода, али само на кратко. Успеле су Убљанке да поравнају и након тога преокрену резултат у своју корист. Нису Обреновчанке допустиле противничкој екипи да се много резултатски удаљи, али домаћин је направио серију од 8:3 и тако стекао пет меч лопти. Реализовао је Уб одмах другу и освојио три бода за крај регуларног дела, који су завршиле на четвртом месту на табели.

Играчица Уба, Љубица Кецман, истакла је како им је ова победа значила због самопоуздања и атмосфере у екипи пред плеј-оф.

„Ова утакмица резултатски није била битна ни нама ни екипи ТЕНТ-а, али драго ми је да смо победиле и успеле да се вратимо у победнички ритам пред почетак плеј-офа. Требало нам је да одиграмо добру утакмицу после Лајковца, који нам је најгоре одигран меч у сезони. Имамо 10 дана да се добро припремимо, где ћемо опет играти против Обреновчанки и надам се да ћемо бити у пуном саставу за финалну серију“, рекла је Кецман.

Либеро екипе Уба, Сања Ђурђевић, задовољна је победом своје екипе.

„Честитала бих свом тиму на победи, а ТЕНТ-у на доброј игри. У првом сету имале смо више грешака и завршио се у корист тима из Обреновца. Игра и утакмица је била скроз коректна, испоштовале смо договор и смањиле грешке у наредна три сета. Надам се најбољем у плеј-офу“, закључила је Ђурђевић.

Најефикаснија у екипи Уба била је Љиљана Ранковић са 21, док се у противничком тиму највише истакла Мина Мијатовић са 13 поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!