Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Домаћини максимални на старту четвртфинала

Одигране су прве утакмице четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге у конкуренцији одбојкашица. У све четири утакмице које су вечерас биле на програму, домаћини су остварили максималне победе.

ЖОК Уб – ТЕНТ 3:0 (25:13, 25:17, 25:20)

Прва утакмица је на папиру била најуједначенија, пошто су снаге одмериле екипе које су регуларни део сезоне завршиле на четвртој, односно петој позицији.

Тим Маријане Боричић ушао је у овај меч са већим амбицијама и на почетку је сјајним сервисима и поенима из напада стигао да особне предности. Наставиле су Убљанке и у даљем току овог сета у истом ритму и врло лако су изашле на крај са Обреновчанкама, које су, чини се, још увек биле успаване. За разлику од првог, старт другог дела игре био је нешто занимљивији, јер је изједначена игра виђена све до средине овог периода. Међутим, тада су уследела два успешна блока Софије Медић и Љиљане Ранковић. Ова два поена из одбране су у великој мери утицала на екипу Владимира Васовића, која је од тог тренутка кренула да греши и врло брзо је на семафору писало 2:0 у корист домаћина. У трећем сету су се и једна и друга екипа смењивале у вођству, да би код резултата 15:15, Уб направио серију од 6:1, која је нешто касније омогућила актуелном шампиону Србије да стигне до убедљиве победе.

cfs1

Маријана Боричић, тренер Уба, била је задовољна игром и победом њене екипе: „Мислим да смо одиграли један добар меч. Све време смо били у фокусу, што је веома важно. Такође, у свим елементима  смо били на високом нивоу, што и резултат показује. Драго ми је да се нисмо опустили након последњег кола. Знали смо да екипа ТЕНТ-а може да одигра на високом нивоу и трудили смо се да правимо што мањи број грешака. Поправили смо сервис, који нас је у великој мери мучио током ове сезоне, а и пријем је био веома добар. Практично, одиграли смо један меч у којем нисмо дозволили ТЕНТ-у да се превише разигра“ – закључила је Маријана.

У победничкој екипи највише су се истакле Љиљана Ранковић и Александра Глигорић са по 13 освојених поена, док су код гостију Ана Малешевић и Ана Митровић додале по 10. Друга утакмица између вечерашњих ривала на програму је у недељу од 18.00 часова у Обреновцу.

Црвена звезда – Партизан Сокербет 3:0 (25:20, 25:15, 25:13)

Већ у четвртфиналу имали смо прилику да гледам дуел вечитих ривала, а прва утакмица припала је црвено-белим дамама.

Све до резултата 11:11 у уводном сету, игра је била изједначена, након чега је победник овогодишњег Купа Србије грешкама ривала стигао до неколико поена предности. У наставку више није било изненађења и Звезда је повела са 1:0. На несерећу навијача Партизана, њихова екипа је у други део игре ушла потпуно деконцентрисано, што је тим који са клупе предводи Милан Гршић знао да искористи. Повеле су црвено-беле са 6:3, па са 14:10 и 19:12, да би са 25:15, највише захваљујући сјајним ас сервисима Бојане Дрче, стигле до великог вођства. Трећи, а испоставиће се нешто касније, и последњи сет био је готово исти као и претходни. Већ на почетку је Црвена звезда сјајном блок игром повела са 5:1, а у наставку је само повећавала своје вођсто и на веома ефикасан начин је обезбедила максималан тријумф.

cfs2

Бојана Дрча, капитен Црвене звезде, нада се да ће њена екипа одиграти на истом нивоу и у недељу: „С обзиром да се Куп скоро завршио, и да смо одмах након тога ушле у плеј-оф, стварно сам срећна што смо без већих проблема оствариле победу. Већ у недељу нас очекује друга утакмица и надам се да ћемо бити на истом нивоу и ово четвртфинале завршити у две утакмице. Биле смо прилично доминантне и одиграле смо једну добру утакмицу“ – рекла је Бојана.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Дајана Бошковић са 13 поена, док је код Партизана, Нада Митровић освојила 10. Реванш меч одиграће се у недељу са почетком у 17.00 часова у дворани Мастер.

Јединство Стара Пазова – ГЖОК Срем 3:0 (25:21, 25:21, 25:11)

Пазовљанке су оправдале улогу фаворита и веома лако су савладале Митровчанке.

Током читавог уводног сета водила се велика борба у којој су и једна и друга екипа дале све од себе. Тако је било све до саме завршнице, када је Јединство преко Бранке Тице стигло до три поена предности, а нешто касније и до вођства од 1:0. Екипа Јове Цаковића је у другом периоду била бољи ривал и већ до средине имала је лепу резултатску залиху. Међутим, у тим тренуцима се пробудила екипа из Сремске Митровице, и врло брзо се резултатски вратила у меч. Није добар период гостију пуно утицао на домаћина, који је у завршници још једном пронашао своју игру и дуплирао је своје вођство. У трећем делу игре је на терену постојала само једна екипа, с обзиром да су Пазовчанке биле и више него доминантне у свим елементима игре и са 25:11, направиле су значајан корак ка пласману у полуфинале.

cfs3

Стратег Јединства, Јово Цаковић, дао је кратак коментар на победу његове екипе: „Генерално гледано, рутинска победа моје екипе. Међутим, морамо брзо да заборавимо на ову утакмицу и кренемо са припремама за наредну. Предстоје нам два радна дана и надам се да ћемо већ у недељу обезбедити пласман у плеј-оф“ – објаснио је Цаковић.  

Најрасположенија у редовима Јединства била је Бранка Тица са 17 поена, док је код гостију Дуња Грбић забележила 15. Друга утакмица на програму је у недељу од 18.00 часова у Сремској Митровици.

Железничар Лајковац – Инђија 3:0 (25:18, 25:10, 25:21)

Лајковчанке су победом у првој утакмици четвртфинала, колико-толико залечиле ране од недељног пораза у финалу Купа Србије.

У уводном сету водила се велика борба у којој је предњачио Железничар, али је екипа Николе Јерковића све време била за петама ривалу. Тек после средине овог периода, екипа из Лајковца је у потпуности успела да сломи отпор противника и повела је са 1:0. Други део игре био је баш по мери Бранка Ковачевића и његових одбојкашица. Од старта је Железничар доминирао и ни у једном тренутку није допустио гошћама да се приближе. Најнеизвеснији био је трећи период, јер су обе екипе биле решене да остваре зацртан циљ. Ипак, превагнуло је искуство екипе из Лајковца која је на крају славила са максималних 3:0.

cfs4

Александра Узелац, примач Железничара, каже да је њена екипа дала свој максмимум: “За нас доста тешка утакмица, због пораза од Звезде у финалу Купа. Међутим, успеле смо да се вратимо и да се фокусирамо да играмо за титулу, а то нам је и тренер рекао. Дале смо наш максимум и надам се да ће исто тако бити и у недељу и да ћемо проћи у полуфинале, што нам је и циљ“ – рекла је Александра.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Јована Миросављевић са 17 поена, док је у екипи Инђије, Теодора Исаиловић освојила 14. Реванш меч између ових екипа одиграће се у недељу од 19.00 часова у Инђији.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!