Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убљанке у полуфиналу плеј-офа

Одбојкашице Уба су у полуфналу плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су вечерас, у Обреновцу, савладале екипу ТЕНТ-а са 3:2, по сетовима 25:22, 19:25, 21:25, 25:21 и 15:9.

Одлично су ушле одбојкашице Уба у први период игре. Повеле су на почетку са пет поена разлике, али средином сета су успеле Обреновчанке да поравнају резултат. Међутим, уследила је серија гостујуће екипе, која је вратила предност на своју страну. Стигла је екипа Уба до две сет лопте, а поеном из кувања Ане Јакшић повеле су 1:0.

Изједначена игра водила се током почетка другог сета. Нашао је ТЕНТ своју игру, сјајним сервисима, али и грешкама Убљанки дошао је до предност од 15:9. Била је принуђена Маријана Боричић да направи измену, ушла је у игру искусна Слађана Ерић и одмах освојила два поена за свој тим. Ипак, то није било довољно, уследила је нова серија екипе коју предводи Владимир Васовић. Давао је Уб све од себе да изједначи резултат, међутим одлучне су биле Обреновчанке да заврше сет у своју корист и успеле су да поравнају укупан резултат.

cfs10

Велика борба вођена је током трећег сета, а предност се константно смењивала до саме завшнице. При резултату 21:21 уследила су четири везана поена ТЕНТ-а, два ас-сервиса Ане Малешевић и блок Сашке Ђуровић довео је екипу из Обреновца до предности од 2:1.

cfs6

Ништа другачије није било ни у четвртом делу игре. Обе екипе су гинуле на терену, како би дошле до победе. Почетак и средина сета била је на страни ТЕНТ-а, али успеле су Убљанке да поравнају, а затим и преокрену резултат у своју корист. Направила је екипа Уба шест узастопних поена и повела са 22:16, а затим стигла и до четири сет лопте. Блоком техничара Анђеле Веселиновић, Уб се изборио за пети одлучујући сет и дошао на корак од тријумфа и полуфинала.

Започео је боље тим који предводи Маријана Боричић, на самом почетку одлучујућег сета повео је са 4:1, па 8:3. Одржавале су стечену предност и брзо стигле до осам меч лопти, али су тек четврту реализовале у своју корист.

cfs8

Играчица Уба, Љубица Кецман, сматра да су имале најтежег противника у четвртфиналу и да јој је због тога драго што су успеле да дођу до победе.

"Знале смо да нас очекује тешка утакмица, неочекивано смо победиле прву 3:0. Морам да честитам својим девојкама на пруженој партији вечерас и што смо успеле да се после изгубљеног трећег сета вратимо. Пресрећне смо што смо у полуфиналу, то нам је било најбитније. Амбиције овог клуба су биле највише и идемо сад из све снаге у полуфиналу, а надамо се после и финалу", рекла је Кецман.

cfs11

Средњи блокер ТЕНТ-а. Сашка Ђуровић, сматра да је сервис крив за пораз.

"Утакмицу смо кренуле добро, иако смо изгубиле први сет. Могу да кажем да је највећи кривац био сервис, у том елементу смо имале највише грешака, што нас је на крају и коштало. У четвртом сету видео се наш умор, а њихово искуство и то је допринело да Убљанке освоје последња два сета", закључила је Ђуровић.

Тренер Уба, Маријана Боричић, рекла је да је у одлучујућем петом сету пресудило искуство њене екипе. Такође је честитала екипи ТЕНТ-а на сјајној утакмици.

"Знале смо да ће бити тешко, тако да ми је драго што смо прошле у полуфинале. Знамо који су квалитети екипе ТЕНТ-а, без обзира на прву утакмицу. Упозоравала сам девојке да не мисле ниједног тренутка да ће лако остварити победу у Обреновцу. ТЕНТ је одиграо тактички боље ову утакмицу и направио велики број блокова, тако да нам је реализација напада била врло ниска. Драго ми је што смо успеле да задржимо ниво пријема и да на тај начин одиграмо мало брже и да смо били прибрани у кључним моментима. Честитала бих својој екипи што смо успеле да издржимо вечерас и не продужимо ову серију, јер би било далеко теже", закључила је Боричић.

Најефикаснија код Убљанки је била капитен Љиљана Ранковић са 17, док се у екипи ТЕНТ-а највише истакла Мина Мијатовић са 16 поена. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!