Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда до брејка у Старој Пазови

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су тријумф у првој утакмици полуфиналне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црвено-беле даме су вечерас, у Старој Пазови, поразиле Јединство са 3:1, по сетовима 25:14, 24:26, 25:20 и 25:19.

Меч препун набоја и тензија, одигран је у Хали спортова, а екипа из Београда је након велике борбе и успела да стигне до брејка у првом полуфиналном сусрету.

Ушла је Звезда са више самопоуздања у овај сусрет, пошто је Бојана Дрча, као прави лидер ове екипе, била сјајна са сервис линије. Наставиле су гошће у истом ритму, али су се изабранице Јове Цаковића брзо вратиле у меч и пришле на поен заостатка (6:7). Међутим, није екипа из Београда дозволила нова изненађења, већ је одмах направила серију 8:1, која се испоставила као пресудна у овом сету. До краја више није било изненађења и Црвена звезда је веома убедљиво повела са 1:0.

pfs1

На почетку другог дела игре, вођена је изједначена борба, након чега су одбојкашице из Старе Пазове преузеле иницијативу и повеле најпре са 7:5, па са 11:7. Није се ни ту зауставила домаћа екипа, већ је наставила са доминацијом и Милан Гршић је при резултату 16:11, морао да затражи тајм-аут. На срећу црвено-белих навијача, кратки предах је уродио плодом, пошто се Звезда у наредних неколико поена у потпуности вратила у игру. Уследела је завршница за „инфаркт“, са великим бројем феноменалних поена, али је на крају разлика одлучила да Јединство на крилима Бранке Тице стигне до изједначења.

Тамо где је стао на крају претходног, тим Јове Цаковића наставио је у трећем сету. Одмах су Пазовчанке повеле са 5:1, па са 9:4, али су, на жалост навијача у хали, ту и стале. Црвено-беле су у тим тренуцима убациле у пету брзину и серијом од пет поена стигле су до поравнања резултата. Уследео је период изједначене игре, након чега је екипа коју са клупе предводи Милан Гршић још једном заиграла у препознатљивом ритму и до краја сета лако стигла до новог вођства са 25:20.

Дешавања у претходном сету су у потпуности разоружала екипу из Старе Пазове, која ни у једном сегменту није могла да парира расположеној Звезди. Повеле су Београђанке већ на старту са 5:0, и ту предност су одржавале и повремено повећавале, како је овај део игре одмицао. У завршници је Црвена звезда лако изашла на крај са вечерашњим ривалом и сјајним поеном из напада Дајане Бошковић стигла је до брејка на гостујућем терену.

Милан Гршић, тренер Црвене звезде, нада се да ће његова екипа у у другој утакмици одиграти још боље: „Ми смо од старта кренули јако агресивно, што се тиче сервиса. Јединство се није у потпуности прилагодило на то, што нам је додатно олакшало посао и то је разлог што је први сет био тако убедљив. Ситуација се променила у другом сету, али смо и поред тога пружили јак отпор. Ипак, на крају је најбитније да смо остварили једну важну победу и брејк. Надам се да ћемо у наредном мечу одиграти још боље него вечерас“ – закључио је Гршић.

Јелена Делић, средњи блокер Црвене звезде, каже да је њена екипа очекивала јак отпор противника: „Честитам својој екипи на победи, али и екипи Јединства, јер су пружали сјајан отпор, што смо и очекивале. Иако смо вечерас славиле, мораћемо озбиљно да се помучимо у Београду како би обезбедиле финале“ – истакла је Јелена.

Милица Медвед, либеро Јединства, дала је кратак коментар након утакмице: „Честитам одбојкашицама Звезде на сјајној утакмици. Нама је фалило можда и мало среће. Надам се да ћемо у Београду успети да изборимо победу, а онда и трећу утакмицу“ – рекла је Милица.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Дајана Бошковић са 21 поеном, док се код домаће екипе капитенски истакла Исидора Коцкаревић са 14. Друга утакмица између вечерашњих ривала одиграће се у понедељак, 21. марта, са почетком од 16. 30 часова.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!