Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб заказао мајсторицу у Лајковцу

Одбојкашице Уба забележиле су битну победу у другој утакмици полуфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Уб je вечерас, као домаћин, савладао Железничар из Лајковца са 3:1, по сетовима 25:22, 25:17, 23:25 и 26:24.

У сјајној атмосефери за коју је заслужна домаћа публика, актуелне шампионке Суперлиге успеле су да обезбеде мајсторицу.

Лајковчанке су боље отвориле други полуфинални сусрет и на почетку уводног сета наметнуле су свој темпо. Одржавао је Уб корак за расположеним ривалом и брзо је стигао до изједначења (10:10). У наредних неколико поена играло се поен за поен, да би домаћа екипа стигла до неколико важних поена из напада и преко Љиљане Ранковић и Љубице Кецман повеле су са 21:18. Ипак, нису гошће остале имуне на бољи период противника, већ су експресно везале три поена и поравнале резултат. Није се тим Маријане Боричић претерано потресао због овог налета, већ је одговорио истом мером, а нешто каније и искористио другу сет лопту за вођство.

Почетак другог дела игре био је поприлично уједначен, пошто је и једна и друга екипа имала периоде у којима је блистала. Тако је било до резултата 11:10 у корист Железничара, када је на сцену ступили искусна Слађана Ерић која је са два од три везана блока њене екипе, омогућила да Уб поведе са 13:11. Наставиле су са доминантном игром актуелне шампионке Суперлиге, и ни у једном тренутку нису дозволиле Лајковчанкама да се разиграју. Све је функционисало у табору домаћих и Убљанке су са убедљивих 25:17, дуплирале стечено вођство.

Иако је све на старту трећег периода наговештавало да ће домаћи тим изборити мајсторицу максималним резултатом, ствари на терену су се врло брзо преокренуле. При резултату 6:4 у корист Уба, екипа Бранка Ковачевића је преузела иницијативу и везала сјајних девет поена. Овај преокрет за који је у великој мери заслужна Александра Узелац, донео је растерећење тиму из Лајковца, који је до краја, уз повремени притисак одбојкашица у црвено-плавим дресовима, успео да смањи заостатак за љутим ривалом.

Четврти део игре донео је истинску борбу и феноменалу одбојку и са једне и са друге стране. Вођство се смењивало као на траци и тако је било све до самог краја у којем су Лајковчанке прве стигле до сет лопте и шансе да меч одведу у тај-брејк. Ипак, атмосфера у хали је у великој мери подигла самопоуздање домаћој екипи, која је најпре спасила већ поменуту шансу за ривала, а потом и искористила своју прву меч лопту за велико славље како на трибинама, тако и на терену. 

Слађана Ерић, средњи блокер Уба, каже да њена екипа заслужује да игра финале: „Сјајна енергија и атмосфера моје екипе. Заиста смо хтеле да остваримо победу. Покушале смо да остваримо и максималну победу и остаје жал за изгубљеним сетом. Дале смо све од себе, како би у четвртак играле мајсторицу, коју ја баш и не волим. Да смо искористиле шансе које су нам се указале у првој утакмици, сад би било другачије. Ова екипа заслужује да игра финале и да се бори за трофеј“ – рекла је Слађана.

Јована Миросављевић, примач Железничара, каже да је Уб вечерас одиграо много боље него у првој утакмици: „Као што смо и претпоставили, утакмица није била ни мало лака. Исти отпор какав је био и у Лајковцу, али смо се вечерас доста касније пробудили. Могу слободно да кажем да је Уб вечерас одиграо много боље неко у Лајковцу. Жао ми је што смо изгубиле овај меч, јер смо кући успели да изборимо ту битну победу. Наравно, ништа није готово, јер остаје мајсторица у четвртак, и надамо се најбољем“ – закључила је Јована.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Љиљана Ранковић са 16 поена, док је у гостујућој екипи Александра Узелац освојила 19. Популарна мајсторица између ових ривала одиграће се у четвртак у Лајковцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!