Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб на корак од одбране титуле

Одбојкашице Уба оствариле су тријумф и повеле са 2:1 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су данас, код куће, победиле екипу Црвене звезде са 3:0, по сетовима 25:21, 25:18 и 25:21.

Овом победом, актуелне шампионке су на корак да одбране тутулу од прошле сезоне. Четврта утакмица одиграће се у Београду, где ће црвено-беле покушати да изборе реванш меч.

Видели смо скроз изједначену игру током првог сета. Разигране су биле одбојкашице обе екипе, сјајна игра како у пољу, тако и на мрежи. Средином сета, стекла је Звезда минималну предност од два поена, али брзо су Убљанке поравнале резултат. Наставила се игра поена за поен, а при резултату 19:19, уследиле су одличне одбране либера Уба Сање Ђурђевић, које је Љубица Кецман реализовала у поене и домаћа екипа се одвојила на две поена разлике. Грешкама Црвене звезде, Уб је стигао до четири сет лопте, а тачку на овај сет ставила је Александра Глигорић поеном из напада.

Повела је Звезда на старту другог периода, али искусна Слађана Ерић након освојеног поена, стала је на сервис линију и Уб је направио серију од пет поена. То је био знак за тренера гостујуће екипе Милана Гршића да затражи тајм-аут. Покушавале су црвено-беле да се врате резултатски у сет, међутим игра домаћег тима је функционисала скоро перфектно. У завршници сета ушла је на терен Николина Лукић која је везала три узастопна поена и тиме донела Убу велику предност од 2:0.

Наставио је тим Маријане Боричић са одличном игром и серијом поена дошао је до предности на почетку трећег сета (7:3). Међутим, имала је Звезда одговор и са шест узастопних поена преокренула резултат у своју корист. Водила се велика борба, а Убљанке нису пуно чекале да се врате у сет, већ су још једном вратиле вођство у своје руке. Успеле су одбојкашице Звезде да смање резултат на један поен разлике, али биле су смирене актуелне шампионке које су дошле до три меч лопте. Грешком примача Звезде Ане Живојиновић, Уб је славио максималним резултатом.

Тренер Убљнки, Маријана Боричић, сматра да је њен тим овом победом олакшао пут ка титули, али и да се морају у истом ритму припремити за наредни меч.

Задовољна сам, честитала бих девојкама што су издржале у овој утакмици. Без обзира што је резултат 3:0, деловало је као да много дуже траје и уморни смо као да смо играли дуже од три сета. Јако је битно што смо издржале трећи сет, где се видео у једном моменту пад и да тело не слуша. Ниједног тренутка не смемо да се опустимо, свесни смо квалитета Црвене звезде“, рекла је Боричић.

Капитен Уба, Љиљана Ранковић, сматра да ће Црвена звезда у наредној утакмици пружити већи отпор.

„Не могу да кажем да је изненађење, а није ни очекивано. Очекивале смо тежак меч, битно је било што смо преломиле први сет у нашу корист. Имали смо следећа два сета осцилације, али мислим да је то сасвим нормално када играте против екипе као што је Црвена звезда. Надам се да ће у Београду бити као и на овој утакмици, наравно нећемо се опуштати“, закључила је Ранковић.

Најефиканије у домаћем тиму биле су Љиљана Ранковић и Александра Глигорић са 14, док се у Црвеној звезди највише истакла средњи блокер Јелена Делић са 9 поена.

(фотографија: Андреј Крањц)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!