Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда изнудила пету утакмицу

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су битну победу против Уба и избориле се за пету одлучујућу утакмицу! Београђанке су данас, код куће, после велике драме оствариле тријумф са 3:2, по сетовима 23:25, 25:18, 26:28, 25:21 и 15:7.

Почела је утакмица врло изједначеном игром са обе стране. Све до средине сета смењивала се минимална предност, а онда је Звезда направила серију од три поена и вођство је било на њиховој страни. Међутим, успеле су Убљанке да изједначе и одведу завршницу сета у велику неизвесност. Нажалост, капитен Уба, Љиљана Ранковић при резултату 21:21 након освојеног поена, доскочила је незгодно и морала је да напусти терен. Успеле су актуелне шампионке да скупе снагу и заврше сет у своју корист.

Повеле су изабранице Маријане Боричић са 4:0 на старту другог периода, али узвратила је одмах Звезда са четири узастопна поена. Наставиле су црвено-беле са сјајном игром, а ветар у леђа им је давала и многобројна публика која је навијала без престанка. Резултат је био на страни домаћина, а Убљанке су давале све од себе да се врате у сет. Дошла је гостујућа екипа до једног поена заостатка, међутим уследила је невероватна серија Црвене звезде од седам поена и исто толико сет лопти. Тачку на овај сет ставила је Ана Живојиновић поеном из напада и тиме донела својој екипи изједначење на 1:1.  

fs11 1

Врхунска одбојка и преданост обе екипе виђена је током целе утакмице, а поготво у трећем сету. Убљанке су освојиле шест узастопних поена и стекле вођство на самом почетку. Наставиле су у истом ритму и дошле до велике предности од 20:14. Нису се предале одбојкашице Црвене звезде, већ су биле сконцентрисане и кроз сјајне нападе дошле до изједначења (22:22). Како финалу и доликује, уследила је још једна неизвесна завршница која се играла на разлику. Пропустио је тим Милана Гршића две сет лопте, док са друге стране Убљанке су реализовале своју другу и са 28:26 повеле са 2:1 и стигле на корак од освајања титуле.

Вратиле су своју игру црвено-беле, разиграла је своје играчице искусна Бојана Дрча и тако стигле до предности од 12:6. Покушавао је Уб на све могуће начине да се врати, тренер Маријана Боричић мењала је играчице, а прилику је добила и млада Анђелка Новосел. Ипак, држала је домаћа екипа континуитет и вођство у својим рукама. Стигле су до три сет лопте, а грешком Убљанки са 25:21 успеле су да изборе пети одлучујући сет.

Стартовале су боље пети сет црвено-беле и повеле са 6:3, па 8:5. Одржавале су минималну предност, а ствари у своје руке узела Дајана Бошковић, која је била незаустављива. Уследила је серија Звезде од шест поена и самим тим победу!

fs8

Тренер црвено-белих, Милан Гршић, захвалио се навијачима на бодрењу и својим девојкама на фантастичној игри.

„Није се доводила у питање вера, поред оваквих навијача девојке су биле врло мотивисане. Утакмица није била толико лепа, али свакако узбудљива. Убљанке су играле фантастично и стварно нам је жао због повреде њиховог капитена Љиљане Ранковић. То је био сигурно кључни део меча, желимо јој брз опоравак. Надамо се великој борби и у петој утакмици“, закључио је Гршић.

fs10 1

Тренер Убљанки, Маријана Боричић, четитала је својој екипи што је у тешкој ситуацији успела да одигра пет сетова.

„Сигурно да је повреда Љиљане Ранковић у првом сету утицала на даљи исход меча. Црвена звезда је вечерас изузетна била и нападачки и блокерски. Међутим, ми смо други сет почели са сузама у очима, јако је тешко играти у оваквој атмосфери и без најбољег играча. Направили смо огроман број грешака, а поготво смо имали сервис грешке. Ми морамо да се саберемо и да верујемо да и без Љиље можемо да одиграмо један квалитетан меч“, рекла је Боричић.

Најефикаснија у екипи Црвене звезде била је Дајана Бошковић са 30, док се у противничком тиму највише истакла искусна Слађана Ерић са 19 поена. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!