Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва и Прва ”Б” лига

Ратко Павличевић поново на клупи шампионки Србије

Оно о чему се претходних дана спекулисало, добило је своју потврду. Искусни стручњак Ратко Павличевић, нови је тренер женског тима Црвене звезде. Његов повратак је озваничен на данашњој конференцији за медије коју је организовао београдски клуб.

Павличевић ће по трећи пут бити на кормилу актуелног шампиона Србије. Он је Звезду као главни тренер у првом мандату водио у сезони 1998/99, а у другом од 2006. до 2014. године. Управо због повратка кући, искусни стручњак не крије своје одушевљење.

„Веома сам срећан што сам се вратио у мој матични клуб и на место где сам све научио. Позитивно сам узбуђен и једва чекам да почнем са радом“, истакао је Павличевић.

rpcz1

После сјајне претходне сезоне у којој је освојена дупла круна, Црвена звезда ће и ове године покушати да понови тај успех. Нови-стари стратег шампионки Србије каже да су пред екипом велики изазови.

„Звездине амбиције су увек на највишем нивоу, и то не требa крити. Сигурно да екипа неће бити иста као и прошле сезоне. Међутим, управа и ја већ сада радимо на склапању тима и потрази за играчицама које ће заменити оне које буду отишле. Пред нама су велики изазови, али идемо корак по корак и надам се да ће све ићи неким својим током“, закључио је искусни стручњак.

Павличевић се Црвеној звезди поверио на две године сарадње, у којима ће покушати да настави са традицијом освајања трофеја, као што је то био случај у претходним мандатима.

Одбојкашки клуб Раднички у циљу да подмлади екипу за наредну сезону, потписао је уговор са Богданом Станојевићем. Млади техничар је у крагујевачке редове стигао из ВГСК Велико Градиште, где је и почео своју каријеру.

Млади репрезентативац у Радничком

Клубови увелико састављају екипе за следећу сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге, а Раднички из Крагујевца је потписао уговоре са новим-старим играчима. Наиме, у свој матични клуб вратили су се коректор Александар Благојевић, који је претходну сезону играо у иностранству и техничар Никола Петровић, који је након освојеног Купа Србије са Партизаном одлучио да се врати у свој некадашњи клуб.

Петровић и Благојевић поново у Радничком
Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
Познати датуми почетка нове сезоне