Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Победа Јединства у дербију

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су нову победу у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, код куће, савладале Железничар из Лајковца са 3:1, по сетовима 25:20, 25:16, 19:25 и 25:16.

Јединство је у дербију кола нанело први пораз Железничару у сезони.

Изабранице Јове Цаковића су у овај меч ушле веома мотивисано и концентрисано, што се одмах одразило и на резултат. Одмах су преко Тице и Миљевић, уз грешке ривала, повеле са 8:4, након чега су само повећавале ту предност. Лајковчанке су у завршници, при резултату 20:14, успеле да направе серију од 4:0, али је било исувише касно за преокрет и Јединство је повело са 1:0.

Освајање уводног сета дало је додатни мотив домаћој екипи, која је други период започела са серијом од 5:0. Чини се да је то био и пресудни моменат у овом сету, пошто се Железничар заледио у наставку и ништа му није полазило за руком. За скоро све поене које је гостујућа екипа освојила, заслужне су грешке Јединства, које је и поред тога оставило ривала на само 16 поена и дуплирало резултат.

Ипак, не би се ова утакмица звала дербијем, да друга екипа нније имала шта да понуди. Евидентно опуштање код екипе из Старе Пазове, Железничар је знао да искористи. Тим из Лајковца је најпре повео са 8:5, па са 15:12 и 19:13, да би се са 25:19 резултатски вратио у меч.

Познат као тренер који увек зна да пробуди своју екипу, Јово Цаковић је и овог пута успео да подигне своје изабранице. Држао се тим Бранка Ковачевића на старту уводног сета, али је онда почела рапсодија Јединства. При резултату 8:8, домаћа екипа прави серију од 9:1 и стиже на корак од победе. До краја није било изненађења, Пазовчанке су још једном ривалу препустиле свега 16 поена и потпуно заслужено стигле до победе у дербију кола.

Јово Цаковић, стратег Јединства, нада се да ће овај меч имати позитиван утицај на његову екипу.

„Честитке мојој екипи на победи. Прва у низу тешких утакмица које нас очекују. Надам се да ће нам овај меч бити замајац да подигнемо, ако можемо и успемо, ниво игре у наставку сезоне. Очекује нас сада период у ком ћемо играти на свака три дана и ако све играчице буду одморне и спремне за те мечеве, бићу најсрећнији“, закључио је Цаковић.

Најефикаснија у тријумфу своје екипе била је Бранка Тица са 21 поеном, док је код гостију Мадан Розалез освојила 13.

Статистику са ове утакмице можете погледати овде.

Јединство у наредном колу гостује Црвеној звезди, а Железничар дочекује Срем.

(Фотографија: Instagram @ok_jedinstvo)

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!