Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство савладало шампиона и наставило блиставу серију!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су четврту везану победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, код куће, надиграле Црвену звезду са 3:1, по сетовима 25:14, 25:21, 20:25 и 25:19.

У сјајној атмосфери за коју су биле задужене присталице домаће екипе, Јединство је наставило са серијом победа и то против актуелног освајача дупле круне.

Офанзивно је Јединство ушло у ову утакмицу и поенима Миње Осмајић и Бранке Тице повело је са 6:2. Није се ту зауставила екипа Јове Цаковића, пошто су поене почеле да освајају и сестре Миљевић и на тај начин предност је само расла. Звезда једноставно није имала одговор на распуцану домаћу екипу, која је на крају сета ривала оставила на свега 14 освојених поена.

Пауза између сетова, добро је дошла екипи из Београда, која је у други период ушла решена да се што пре врати у меч. Одмах је тим Ратка Павличевића повео са 6:2, али се Јединство сјајном блок игром и нападима експресно вратио, након чега је стигао и до преокрета (12:9). Звезда је до краја, у неколико наврата успевала само да дође на поен заостатка и Пазовчанке су заслужено стигле до великих 2:0.

Почетак трећег сета, био је готово исти као и код другог. Звезда је серијом од 7:2, одмах наговестила да ће свим силама покушати да се резултатски врати у меч. Нешто касније, то јој је и пошло за руком, иако је тим Јове Цаковића поново био и више него равноправан ривал. Средином сета су црвено-беле даме успеле да се одвоје на три поена и до краја су сачувале ту резултатску разлику за 2:1.

После изгубљеног сета, домаће одбојкашице знале су да у четвртом периоду морају да поврате игру из прва два. Тако је и било, пошто је Јединство најпре повело са 8:3, па са 15:7 и 20:10, да би, и поред боље игре Звезде у завршници, са 25:19 стигло до велике и четврте узастопне победе.

Јово Цаковић, тренер Јединства, каже да је његова екипа добро контролисала меч.

„Задовољан сам наравно резултатом, а добрим делом сам задовољан и игром. Не могу да будем незадовољан, јер смо добро контролисали меч, осим у трећем сету, када смо јурили резултат. Наравно, након анализе ћемо видети на чему још треба да порадимо. Надам се да ћемо у неким елементарним стварима још напредовати. Конкретно мислим на одбрану и блок, јер у овој утакмици нисам био задовољан тим стварима. Остаје нам да се припремамо за наредну утакмицу, која нас већ у среду очекује овде, против екипе Уба“, закључио је Цаковић.

Стратег Црвене звезде, Ратко Павличевић, честитао је Јединству на заслуженој победи.

„Морам да честитам екипама на борби, а Јединству и на победи. Тешка утакмица за нас, јер смо у последње време одиграли доста мечева и доста путовали. Вероватно је и то оставило мало трага, али то не умањује победу Јединства. На нама је да се сконцентришемо на наредну утакмицу, коју играму у оквиру квалификација за Лигу шампиона. Покушаћемо да се опоравимо и да наше мисли усресредимо ка том мечу“, истакао је Павличевић.

Исидора Коцкаревић, капитен домаће екипе, дала је свој коментар на утакмицу након победе.

„Пре свега бих честитала својој екипи. Један тежак период је иза нас. Драго ми је да смо максимално ушли у овај меч. Можда остаје жал за трећим сетом, јер смо на почетку имали пад концентрације и то нас је коштало освајања тог периода. Ипак, сматрам да из тога треба да извучемо поуке, и већ сутра се окренемо наредном противнику“, рекла је Исидора.

Најефикаснија у домаћој екипи била је управо Исидора Коцкаревић са 25 поена, док се код гостију највише истакла Тара Таубнер са 17.

Статистику са ове утакмице можете погледати овде.

Јединство у наредном колу, које је на програму већ у среду, дочекује Уб, док ће Црвена звезда своју утакмицу 4. кола одиграти накнадно, због обавеза у квалификацијама за Лигу шампиона.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!