Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пазовчанке наставиле блиставу серију

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су тријумф у дербију 6. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је вечерас, у Обреновцу, надиграло ТЕНТ са 3:2, по сетовима 20:25, 25:15, 25:21, 23:25 и 15:13.

Ова утакмица је у потпуности оправдала епитет дербија, пошто су се и једна и друга екипа до самог краја бориле за сваки поен.

Иако је Јединство ас сервисима Миње Осмајић боље ушло у овај сусрет и повело са 5:3, одмах су се пробудиле домаће одбојкашице и узвратиле су серијом од 6:1. Успела је домаћа екипа у наставку да увећа резултатску разлику и поведе са 14:10, на шта је Јово Цаковић одмах реаговао тајм-аутом. Кратка пауза и савети тренера одмах су донели побољшање у игри гошћи,  које су преко Тамаре Миљевић и Бранке Тице стигле до преокрета и вођства од 15:14. Ни ту није био крај узбуђењима, ТЕНТ је одмах узвратио са три везана поена, али је овог пута то вођство и сачувао до самог краја. Тачку на овај период ставила је Ана Малешевић са два узаступна блока.

Знали су у табору Јединства да је екипа способна да брзо преброди кризу и одмах се фокусира на наредни сет. После изједначене игре на почетку, тим из Старе Пазове је преузео примат и кренуо је да ниже поене. Биле су Пазовчанке сјајне како у нападу, тако и у одбрани, и без великих мука су зауставиле захукталог ривала. Посебно су гошће биле доминантне у завршници, када су при резултату 19:14, направиле серију од 6:1 и на тај начин поравнале резултат.

Дешавања из претходног сета позитивно су утицала на изабранице Јове Цаковића, које су и у новом сету наставиле са агресивном игром. Међутим, код вођства од 8:4, из сна се тргла и екипа Кристијана Тамонеа, која је прецизним нападима, али и грешкама ривала, везала шест поена. Није се домаћи тим ни ту зауставио, већ је наставио са сјајном игром и на семафору је убрзо било 15:9. Свако ко је у тим тренуцима отписао Јединство, грдно се преварио. Иако су биле у већем резултатском дефициту, брзо је тим из Старе Пазове пронашао пут до препознатљиве игре, што је дотукло домаћина. Колико је Јединство било супериорно у наставку говори чињеница да је противнику препустио свега шест поена до краја овог сета.

У четвртом делу игре поново смо имали прилику да пратимо праву резултатску клацкалицу. У почетку је ТЕНТ преко Јоване Цветковић био бољи и повео је са 14:11, да би Пазовчанке залагањем читавог тима на тренутак приволеле резултат на своју страну (18:16). Ипак, у тим тренуцима је на сцену ступила Мина Мијатовић и са три везана поена капитенски вратила предност на страну њених саиграчица. Обреновчанке су до краја успеле да одрже ту разлику и одведу меч у одлучујући, пети сет.

Онај ко није гледао утакмицу од почетка, требао је само да испрати тај-брејк, и било би му јасно шта је пропустио. Најпре је Јединство повело са 5:3, након чега је ТЕНТ везао шест поена и окренуо резултат. Међутим, тада је руку наместила Бранка Тица, која је са пет поена, уз две грешке Милице Видачић, донела својој екипи ново вођство. До краја више није било узбуђења и Јединство је наставило серију победа, док је тиму из Обреновца нанело први пораз у сезони.

Јово Цаковић, стратег Јединства, каже да је ТЕНТ вечерас био храбрији и упорнији.

„Веома тешка утакмица иза нас. ТЕНТ је пружио озбиљан отпор. Ми смо имали кадровских проблема, последња два дана и то се осетило одмах. Ипак, то није оправдање и мислим да смо сами ушли у проблем због наше недисциплине. Да је ТЕНТ славио вечерас, не би било незаслужено. Били су упорнији од нас и храбрији. Међутим, имамо и ми квалитет, па изађосмо из утакмице као победници. ТЕНТ је већ изразио кандидатуру за горњи део табеле, тако да ће бити занимљиво до краја сезоне“, истакао је Јово.  

Цаковић је имао шта да каже и мимо ове утакмице.

„С обзиром да је ТЕНТ млад тим, баш као и ми, суштина је да и једни и други направимо неког новог играча. Поред тога што побеђујемо и такмичимо се, важно је да мислимо и на будућност наше одбојке“, закључио је тренер победничке екипе.

Јована Цветковић, примач ТЕНТ-а, каже да су она и њене саиграчице послушале све савете тренера.

„И пре саме утакмице смо очекивале велику борбу. Мислим да смо се добро припремиле за ову утакмицу. Током читавог меча смо мењале тактику и све замисли тренера смо спровеле у дело. После овакве утакмице је свака играчица испражњена и физички и емотивно. Криво нам је што смо испустиле победу, али знамо да смо се бориле и то ће нам дати мотив да наставимо са оваквим играма“, рекла је Јована.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Бранка Тица са нестварних 30 поена, док се код Обреновчанки истакла Јована Цветковић са 19.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство ће у 7. колу угостити АС Батајницу, док ће ТЕНТ гостовати Срему.  

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!