Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда максимална у заосталом колу

by Душан Крстић

Одбојкашице Црвене звезде тријумфовале су у заосталом, 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црвено-беле даме су као гошће поразиле Срем са 3:0, по сетовима 25:14, 25:22, 25:19.

Иако је утакмица одиграна у Сремској Митровици, Звезду је до осме узастопне победе над домаћом екипом бодрио велики број навијача.

Изабранице Ратка Павличевића су у првом сету приказале феноменалну игру, посебно у одбрани. У прилог томе иде чињеница да су гошће, само у првом сету имале осам успешних блокова. Да ће се тако нешто догодити, одмах је наговестила Адела Хелић, која је на старту меча два пута зауставила домаће одбојкашице. У наставку је Звезда стечену предност само градила и на крају је ривала оставила на свега 14 освојених поена.

srem czv1

Срем је у другом делу меча заиграо доста ангажованије и успео је да наметне свој ритам. Ипак, искуство које поседују играчице у црвено белим дресовима је било пресудно у овом сету. Иако је тим Николе Каприца у завршницу ушао са неколико поена предности (20:18), Црвена звезда је прецизним нападима Јелене Стојић и ефектним блоковима Катарине Чанак изашла као победник из овог сета.

Био је тим из Сремске Митровице конкурентан и у трећем сету, али само до половине. Права клацкалица виђена је све до резултата 15:15, када је прошлогодишњи освајач дупле круне убацио и пету брзину и до краја ривалу препустио свега 4 поена.

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, похвалио је своју екипу због смирености у важним тренуцима.

„Честитао бих пре свега мојој екипи на победи, али наравно и Срему, који је показао да је одличан и врло организован тим. Похвалио бих моју екипу која је у важним тренуцима била врло смирена. Оно што ме исто радује јесте да смо у одбрани успели да добро одреагујемо на њихове нападе. Мени је увек битно да играмо компактно и да имамо једну добру целину. Наравно да нас ова победа храбри и надам се да ће то бити додатни мотив да наставимо са радом“, закључио је Павличевић.

Александра Ћировић, дизач победничке екипе, захвалила се навијачима на подршци.

„Пре свега честитам девојкама на сјајној игри. Протекли период нам је био заиста напоран, али то није оправдање. Мислим да смо дале свој максимум. Ушле смо у утакмицу апслоутно фокусирано и у већини елемената смо испоштовале договор, а прави показатељ за то је резултат. Није било лако, поготово у другом сету, у којем смо мало попустиле са концентрацијом. Биле смо у ситуацији да јуримо предност, али мислим да смо утакмицу завршиле на прави начин. Хтела бих овом приликом да се захвалим навијачима који су дошли да нас подрже“, истакла је Александра.

Вечерас је на терену у победничкој екипи најрасположенија била Јелена Стојић са 15 поена, док је Ана Сарић домаћину донела 12.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Црвена звезда у 7. колу гостује Железничару у Лајковцу, док Срем дочекује ТЕНТ.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!