Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убљанке максималне у Суботици

by Душан Крстић

Одбојкашице Уба забележиле су победу на премијери 7. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су вечерас, као гошће, савладале Спартак са 3:0, по сетовима 25:19, 25:14 и 25:20.

Иако предвођен новим тренером Сашом Недељковићем, Спартак није успео да изненади изабранице Маријане Боричић.

Уб је агресивно ушао у овај сусрет и асовима Раде Перовић, уз одличну игру читавог тима повео са 5:2 и 7:4. Међутим, домаћа екипа се брзо сабрала и у наставку је она била та која је имала резултатску залиху. Најпре је екипа Саше Недељковића окренула резултат и повела са 8:7, да би нешто касније имала предност од 12:10 и 14:12. Ипак, у тим тренуцима уследела је права рапсодија гостујућег тима, који је преко Слађане Ерић и Бојане Ћелић направио серију од 9:1, и стигао на корак од освајања првог сета. Спартак у наставку није имао мотив за надигравање и Уб је врло брзо повео са 1:0.

Успела је домаћа екипа да се колико-толико смири након турбулентног краја уводног сета. На почетку другог периода је тандем Баић-Коцић донео Спартаку вођство од 3:1 и 6:3. Ова мала предност одмах је упалила аларм код Убљанки, које су за тили час вођство вратиле на своју страну. Држао се домаћин још мало у животу, да би при резултату 13:16, уследео нови налет Уба, који је понајвише захваљујући Слађани Ерић, још једном направио серију од 9:1, и на тај начин дуплирао своје вођство.

Већ након другог сета било је јасно како домаћим одбојкашицама, тако и навијачима у дворани, да је победа скоро па немогућа мисија. Покушао је Спартак концентрисаном игром на отварању трећег дела да помрси рачуне гошћама, али без успеха. Код резултата 9:9, најпре је Рада Перовић поново везала два ас сервиса, након чега су уследели ефектни блокови Глигорић и Новосел, који су дотукли Суботичанке. До краја је тим Маријане Боричић, и поред свих покушаја Спартака да се врати, сачувао предност и на табелу уписао нова три бода.

Александра Глигорић, средњи блокер Уба, каже да је вечерас поред напада, главно оружије била одбрана.

„Морам да честитам својим саиграчицама, јер смо биле одличне вечерас. Поред напада, главно оружје је била одбрана. Падале смо на сваку лопту и нисмо дале противнику да осваја лагане поене.  Имале смо добру тактику за овај меч, а дизач и наши нападачи су одрадили одличан посао. Такође, либеро се побринуо за идеалан пријем. Честитам и екипи Спартака што су пружили отпор и учинили ову утакмицу занимљивом. Радујем се поновном сусрету са њима на домаћем терену“, рекла је Александра.

Најрасположенија одбојкашица у победничкој екипи била је Слађана Ерић са 16 поена, док је код домаћина Нина Коцић освојила 19.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Уб у следећем колу дочекује Железничар из Лајковца, а Спартак у Обреновцу гостује ТЕНТ-у.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Шампион убедљив на премијери кола

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Одбојкаши Партизана Коптех остварили су велики тријумф у последњем мечу 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, на домаћем терену, надиграо Карађорђе након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10.

У мечу препуном тензија Партизан савладао Карађорђе!

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су тријумф у последњој утакмици 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у хали "Александар Николић", надиграле Партизан Коптех са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 27:25.

ТЕНТ убедљив на затварању 3. кола

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!