Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Лајковчанке изненадиле шампиона

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су нову победу у 7. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, код куће, биле боље од Црвене звезде са 3:2, по сетовима 25:14, 25:20, 10:25, 19:25 и 15:11.
 

Отворила је екипа Железничара сјајно овај дуел и на почетку првог сета повела са 10:1, па 20:5. Била је то огромна предност домаћина, на шта црвено-беле нису имале одговор. Знало се коме ће припасти први сет, а поеном из напада, Александра Узелац је само то и потврдила. 

Истим темпом наставио је тим Бранка Ковачевића и у другом периоду. Вођство је опет било у рукама Лајковчанки, одличним нападима повеле су са 15:9, затим 20:14. Нису  допустиле ни једног тренутка да им се противничка екипа приближи и врати у сет, већ су стигле до четири сет лопте, а успешним блоком Станојевић су и дуплирале своју предност.
 
Тотално другачији тим и игра Црвене звезде виђена је у трећем сету. Нису хтеле Београђанке да препусте Железничару лаку победу, већ су убациле у "пету брзину" и повеле са 15:3, па 20:8. Убрзо су и дошле до 14 сет лопти, а ас-сервисом Таре Таубнер и завршиле сет у своју корист.
 
Вратила је Црвена звезда своју игру и изградила шансу да се скроз врати резултатски у утакмицу. Повеле су 18:11, а уз грешке противничке екипе стигле и до пет сет лопти. Одмах прву је и реализовала у своју корист, а поеном Таре Таубнер је тим Ратка Павличевића изборио тај-брејк. 
 
Пети одлучујући сет је кренуо изједначено, али при резултату 4:4, Железничар је направио четири узастопна поена. Одржавао је стечену предност све до саме завршнице, а тачку на овај меч ставила је Ивановић поеном из напада. 
 
Примач Железничара, Александра Узелац, рекла је како ће ова победа њен тим још више да мотивише за следеће утакмице и нада се да ће у овом ритму наставити остатак сезоне. 
 
"Честитала бих мојој екипи на победи, ово нам је била једна од бољих утакмица. Очекивале смо велику борбу, али знале смо да се Црвена звезда неће предати ни у једном тренутку. Прва два сета смо имале максималну концентрацију, све смо радиле како треба, али могуће да смо се након тога мало опустиле и лако изгубиле наредна два. Међутим, тргле смо се у тај-брејку и наставиле са низом поена, добром борбом и игром. Драго ми је што се утакмица завршила у нашу корист", закључила је Узелац. 
 
Најефикасније у домаћем тиму биле су Александра Узелац и Вања Ивановић са по 20, док се у Црвеној звезди највише истакла Ана Живојиновић са 17 поена.
 
Статистику са ове утакмице можете погледати овде.
 
Железничар у наредном колу гостује Убу, док Црвена звезда иде на меган Новом Саду.

Odbojkica prodavnica enter400

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!  

Одбојкаши Црвене звезде забележили су убедљив тријумф у првој утакмици финала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Ивице Јевтића су вечерас, на свом терену, надиграли Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:19, 25:21 и 25:23.

Црвено-бели силовити на препуној Бањици: Звезда повела у финалној серији!