Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велика победа Железничара у дербију!

by Душан Крстић

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су тријумф у дербију 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, као гошће, поразиле Уб са 3:1, по сетовима 25:20, 26:24, 31:33 и 25:18.

Овом победом, Железничар се на неки начин осветио Убљанкама за елиминацију у полуфиналу прошлогодишњег шампионата и попео се на друго место на табели.

Гошће су нешто боље ушле у овај меч, пошто су поенима Кејси Велтман и Александре Узелац повеле најпре са 3:1, па са 7:4. Међутим, Уб је преко Анет Барбаре Бенитез везао три поена и стигао до изједначења. Био је то сигнал за екипу Бранка Ковачевића да у наставку заигра агресивније, што је врло брзо донело резултат. Почео је Железничар да ниже поене као на траци, а Маријана Боричић је са два тајм-аута у кратком временском интервалу покушала да пробуди своје изабранице. Ипак, није било начина како да се прекине доминација гошћи, које су и поред великог броја грешака у завршници, повеле са 1:0.

Осокољене сјајном игром из претходног сета, Лајковчанке су и у другом делу меча биле и те како расположене. Поново је Александра Узелац прецизним поенима из напада предводила своје саиграчице, а потпору јој је пружала искусна Тања Станојевић. У тим тренуцима, на другој страни мреже су се пробудиле Александра Глигорић и Рада Перовић, које су својим блоковима, али и ас сервисима довеле екипу на поен заостатка (11:12). Овај налет домаћина није у први мах уздрмао Железничар, али је Уб био упоран и већ после неколико поена приволео је предност на своју страну (20:19). Уследела је неизвесна завршница, у којој се претежно играло поен за поен, а Железничар је сјајним нападима Мадан Розалес дошао до великих 2:0.

За разлику од прва два, Уб је доста боље ушао у трећи период и залагањем целог тима повео са 3:1 и 6:4. Екипа из Лајковца имала је на уму да би освајање овог сета донело велика три бода. Поенима Велтман и Розалес, гошће су направиле серију од 5:0, која их је нешто касније довела надомак максималне победе. Иако је Железничар у завршницу трећег сета ушао са шест поена предности (23:17), Уб се потрудио да драма не изостане у овом мечу. Најпре су изабранице Маријане Боричић у једном даху стигле до изједначења, да би мало касније и спасиле прву меч лопту. Обе екипе потрудиле су се да завршница буде спектакуларна. Убљанке су тек из шестог покушаја успеле да смање заостатак за ривалом и са 33:31, резултатски су се вратиле у меч.

Ипак, популарни „Жеља“ потрудио се да се ривалу не испуни жеља и окончао је меч у четвртом сету. После још једног бољег почетка Уба, Лајковчанке су подигле ниво своје игре и стигле до четири поена предности. До краја више није било изненађења, пошто су гошће вешто сачувале своје вођство и са 25:18, пресудиле су Убу.

Бранко Ковачевић, тренер Железничара, био је задовољан издањем његове екипе у овом мечу.

„Добра, квалитетна и узбудљива утакмица. Ми смо покушали, и у великој мери успели, да наметнемо мушки стил сервирања са четири играча који поседују снажан скок сервис. После тога Уб се није предавао, а ми смо мало мање ризиковали и изгубили смо практично добијену завршницу трећег сета. Ипак, драго ми је што девојке нису посустале и што су на високом нивоу одиграле четврти сет и победом завршиле утакмицу“, закључио је Ковачевић.

Вања Ивановић, примач победничке екипе, дала је свој коментар након тријумфа.

„Честитам мојој екипи на победи. Напорно смо радиле претходне недеље и након победе над Црвеном звездом, оствариле смо још један тријумф у дербију. У завршници трећег сета је дошло до пада концентрације, али ми је изузетно драго што смо у четвртом вратиле своју игру и оствариле победу“, рекла је Вања.

Најрасположенија у победи свог тима била је Александра Узелац са 23 поена, док је у домаћој екипи Слађана Ерић освојила 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Железничар у 9. колу дочекује обреновачки ТЕНТ, а Уб путује у Београд на мегдан Црвеној звезди.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!