Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда убедљива у Обреновцу

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су седму победу у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Звезда је вечерас у Обреновцу, савладала ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:19, 25:16 и 25:11.

Виђена је права резултатска клацкалица током првог периода. Минимална предност се константно смењивала, а након сјајних сервиса Ћировић, Црвена звезда се на кратко одвојила. Међутим, узвратила је Јарамазовић ас-сервисима и тиме поравнала резултат своје екипе. Био је принуђен Ратко Павличевић да затражи тајм-аут, а његове изабранице су након предаха још једном прешле у вођство. Иако су се Обреновчанке одлично браниле, у завршници је капитен црвено-белих Ана Живојиновић узела ствари у своје руке и поеном из напада ставила тачку на овај сет.

Наставила је гостујућа екипа са сјајном игром, повела 4:1 и одмах натерала Тамонеа да у раној фази узме тајм-аут. Међутим, није то пореметило Београђанке, које су направиле нову серију поена и повећале вођство на 9:3. А са друге стране тренер ТЕНТ-а користи и свој други тајм-аут. Одржавала је Црвена звезда стечену предност, ас-сервисом Божице Марковић стигла до девет сет, а затим и до вођства од 2:0.

Биле су решене црвено-беле да реше овај дуел у три сета. Од почетка до краја држале су предност на својој страни. При резултату 16:10 за екипу из Београда, уследила је серија од 9:1 и тиме је уписала максималну победу на гостујућем терену.

Александра Ћировић, техничар Црвене звезде, каже да је њена екипа наметнула свој стила игре у преломним моментима.

„Честитам својим саиграчицама, као и читавом тиму на победи, која је веома битна за нас. Можда је у првом сету било мало осцилација, али мислим да смо успеле да наметнемо нашу игру у кључном моменту и покажемо наш квалитет. У друга два сета смо се добро браниле и мислим да нам је сервис био један од бољих елемената у овој утакмици. Успеле смо да испунимо наш циљ, а то је максимална победа“, рекла је Александра.

Катарина Чанак, блокер Црвене звезде, дала је свој коментар након утакмице.

„Веома битна победа за нас, због тренутног стања на табели и свега што се дешава у лиги. Наравно, веома смо срећне због максималне победе. Знали смо да ТЕНТ неће бити лак противник, али смо успеле да се изборимо и на крају победимо“, закључила је Катарина.

Најефикаснија у Црвеној звезди била је Адела Хелић са 14, док се у екипи ТЕНТ-а највише истакла Мина Мијатовић са 10 поена.

Статистику са меча можете погледати овде.

Звезда у наредном колу дочекује АС Батајницу, а ТЕНТ гостује Убу.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!