Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Трилер у Старој Пазови припао Железничару!

by Душан Крстић

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су минималну победу у 13. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, као гошће, поразиле Омладинац након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 21:25, 22:25, 25:23 и 15:12.

Иако је на папиру био велики фаворит, тим из Лајковца морао је доста да се помучи како би стигао до тријумфа у гостима.

Велика борба вођена је на старту уводног сета. Виђена је права резултатска клацкалица, пошто су се обе екипе константно смењивале у вођству. Таква ситуација била је све до резултата 11:10, за домаће одбојкашице, када је Железничар, поенима Узелац и Велтман направио серију од 6:1. Врло брзо ће се испоставити да је ово био преломни моменат првог сета, пошто су гошће и поред свих напада ривала, успеле да сачувају стечену предност и поведу са 1:0.

Очекивало се да ће освајање претходног сета само пробудити жељу код Лајковчанки да утакмицу што пре реше у своју корист. Међутим, Омладинац је имао другачије планове и у други сет ушао као да је утакмица тек тада почела. Готово исти био је други период као и први. После изједначене игре на почетку, изабранице Марка Николића повеле су са 11:10, али су овог пута оне у тим тренуцима направиле искорак. Успешним нападима Уне Вајагић, али и асом Иве Шућуровић, Омладинац је везао четири поена, која су му у наставку и те како значила. Нису се ту зауставиле домаће одбојкашице, већ су и у финишу заиграле истим интезитетом и убрзо су поравнале резултат.

Као што смо већ навикли и трећи сет је био по рецепту прва два. Лајковчанке су након сјајне игре Омладинца остале у шоку и нису могле да парирају ривалу. Преломни моменат у овом сету догодио се при резултату 16:15, за домаћина, када је екипа из Нових Бановаца заслугама читаве екипе режирала серију од 4:1, која је врло брзо била довољна за потпуни преокрет у овој утакмици.

Знали су Бранко Ковачевић и његове изабранице да је, уколико наставе са оваквом игром, победа мисаона именица. Због тога су били решени да свим силама уђу у четврти сет и покушају да што пре изборе тај-брејк. У почетку им то није полазило за руком, пошто је Омладинац на крилима сјајне игре из претходна два сета изгледао надмоћно. Чак је екипа Марка Николића у завршницу ушла са великих 18:13, али се у тим тренуцима коначно пробудила и екипа из Лајковца. Морао је Ковачевић најпре да реагује тајм-аутом, како би смирио своје играчице и мотивисао их за наставак. Те сугестије су се брзо исплатиле, јер су гошће смањиле грешке на минимум и заједничким снагама почеле да освајају битне поене. Тако је Железничар у завршници, и поред вођства Омладинца од 22:20, серијом од 5:1, испунио зацртан циљ и обезбедио је тај-брејк.

Тамо смо још једном гледали велику борбу, пуну преокрета и квалитетних потеза. Без грешке је домаћин одиграо први део одлучујућег сета, што му је омогућило да поведе са 9:5. Таман када се публика у хали понадала да њихове миљенице могу до великог тријумфа, на сцену су још једном ступиле Велтман и Узелац, али и грешке. Тако је Железничар одличним сервисима и нападима прво стигао до преокрета, а потом и до велике победе.

Александра Узелац, примач Железничара и најперспективнија одбојкашица у 2022. години, нада се да ће њена екипа заиграти боље већ у наредном колу.

„Мислим да смо у ову утакмицу ушле веома опуштено и да смо потцениле противника. Исто тако сматрам да смо могле да одиграмо на много вишем нивоу и да ово није ни близу нашег максимума. Можемо се утешити тиме што је ово прва утакмица након паузе. Надам се да ћемо већ у следећој наставити са нашом препознатљивом игром и да ћемо задржати високм пласман у наставку“, рекла је Александра.  

Најефикаснија у победи свог тима била је управо Александра Узелац са 23 поена, док је код домаћина Уна Вајагић освојила 24.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Железничар у дербију наредног кола дочекује Јединство из Старе Пазове, док Омладинац путује у Београд на мегдан Црвеној звезди.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!