Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар нанео први пораз Јединству

Одбојкашице Железничара из Лајковца успеле су да се ревенширају Јединству за пораз у полуфиналу Купа Србије, а уједно да им нанесу први пораз у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Лајковчанке су вечерас, на домаћем терену, победиле Јединство из Старе Пазове са 3:1, по сетовима 25:22, 22:25, 25:14 и 28:26.
 

Велика борба вођена је током првог сета, а предност се смењивала. Имало је Јединство три поена разлике, али сјајним сервисима и успешним нападима Ивановић, домаћи тим је изједначио резултат. Уследио је тајм-аут који је тражио  Јово Цаковић, али то није избацило Лајковчанке из налета. Дошла је домаћа екипа до две сет лопте, а поеном из блока Станојевић и до вођства од 1:0.

Повео је Железничар одмах и на старту другог периода игре, али брзо је Јединство стигло до изједначења. Затим је гостујућа екипа серијод од 7:1 прешла у вођство, али је одмах тим Бранка Ковачевића узвратио истом мером и ушли смо у још једну неизвесну завршницу. Међутим, при резултату 22:22, уследила су три успешна напада капитена Старопазовчанки Исидоре Коцкаревић и ас-сервис Драговић и тиме са 25:22 су изједначиле на 1:1. 
 
Није пореметио изгубљени сет одбојкашице Железничара, већ су се скроз вратиле у свој ритам и водиле од почетка па све до самог краја трећег сета. Невероватном серијом од 10:2 стигле су до великих 11 сет лопти. Успешним блоком Велтман је Железничар освојио сет и дошао на корак до победе. 
 
Није се предало Јединство, већ су кроз расположену Бранку Тицу стигли до вођства у четвртом периоду. Водила је екипа Јово Цаковића са 18:13, па 20:15. Међутим, успео је Железничар да изједначи на 23:23 и ушли смо у драматичну завршницу која се играла на разлику. Имала је гостујућа екипа две сет лопте, али није успела и да их реализује, док са друге стране Лајковчанке су искористиле своју другу меч лопту и тиме тријумфовале са 3:1.
 
Ана Антонијевић, техничар Железничара, задовољна је са игром своје екипе на данашњој утакмици. 
 
"Честитам својој екипи на победи, веровали смо и пре утакмице да можемо да победимо. Одиграле смо сјајно у свим сегментима игре, а данас је после дужег времена блок прорадио. Такође, мотивација и жеља су биле пресудне у овом дуелу", рекла је Антонијевић.
 
Александра Узелац, примач Железничара, истакла је да су одиграле једну сјајну утакмицу и нада се да ће овако наставити до краја. 
 
"Веома тежак меч иза нас, али ми смо се спремиле добро. Дале смо свој максимум, знала сам да ћемо испунити очекивања стручног штаба и публике. Знам да можемо још бољег од овог и то ћемо и показати", закључила је Узелац.  
 
Најефикасније у Железничару била је Александра Узелац са 21, док се у Јединству највише истакла Бранка Тица са 16 поена. 
 
Статистику са утакмице можете погледати овде.
 
У наредном колу Лајковчанке путују у Сремску Митровицу, док ће Јединство играти са Црвеном звездом у Београду. 
 
 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Шампион убедљив на премијери кола

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Одбојкаши Партизана Коптех остварили су велики тријумф у последњем мечу 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, на домаћем терену, надиграо Карађорђе након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10.

У мечу препуном тензија Партизан савладао Карађорђе!

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су тријумф у последњој утакмици 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у хали "Александар Николић", надиграле Партизан Коптех са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 27:25.

ТЕНТ убедљив на затварању 3. кола

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!