Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Бановчанке надиграле Партизан

Одбојкашице Омладинца из Нових Бановаца оствариле су минималну победу у 18. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Марка Николића је вечерас, као гост, надиграла Партизан Ефбет са 3:2, по сетовима 18:25, 25:19, 17:25, 25:23 и 15:11.

Током читавог меча имали смо прилику да гледамо резултатски ролеркостер и промењиву игру и са једне и са друге стране мреже.

Омладинац је боље ушао у овај сусрет и заслугама читаве екипе и добром игром у свим сегментима повео је са 8:5 и 10:7. Ипак, већ до средине првог периода, изабранице Дарка Закоча су блоковима Вање Матић и Ане Круљ, уз сигурну игру остатка екипе преокренуле резултат и повеле са 12:10. Вођство домаћина није дуго потрајало, пошто је при резултату 15:12, на сервис линију стала Андреа Јевтић, која је са четири узастопна аса, режирала нови преокрет и омогућила је свом тиму да поведе са 18:15. Одлучио је Закоч у тим тренуцима да затражи тајм-аут, који је у потпуности уродио плодом. Чим су се вратиле на терен, одбојкашице у црно-белим дресовима су на крилима тандема Вукчевић-Круљ, освојиле наредних десет поена и са 25:18, изашле су као победнице из првог сета.

Освајање уводног дела додатно је мотивисало домаћу екипу, која је од почетка другог деловала незаустављиво. Одмах је „Парни ваљак“ повео са 4:1, и ту предност је вешто чувао. Међутим, Омладинац је све време дисао за вратом ривалу, а брзо му се труд исплатио, пошто је при резултату 9:7, направио серију од 6:0. То је уједно био пресудни моменат другог периода, јер су изабранице Марка Николића вешто чувале стечено вођство и поред свих покушаја Партизана да се резултатски врати у сет. На тај начин су одбојкашице из Нових Бановаца са 25:19, успеле да стигну до изједначења.

Позитиван резултат у претходној деоници дао је неопходну инјекцију самопоуздања Омладинцу, који на почетку треће био агресиван и повео је са 7:3. Није рана предност деморалисала Београђанке, које су имале спреман одговор и новом двоцифреном серијом су прешле у вођство (13:7). Доминирале су у наставку домаће играчице у свим сегментима игре и нису дозволиле ривалу да се врати. Тако су до самог краја сета градиле већ стечену залиху и са 25:17, по други пут су стигле до вођства.

Узбуђења нису изостала ни у четвртом сету. Гошће су преко веома расположене Уне Вајагић, која је сервирала сјајно на почетку овог периода, повеле са 5:1. Ипак, Партизан је имао спреман одговор и на семафору је убрзо засијало 9:9. У наставку се углавном играло поен за поен, да би домаћин при резултату 15:13, у корист Омладинца, са четири везана поена по први пут повео у четвртој деоници (17:15). Међутим, није дуго требало тиму Марка Николића да поново приволи вођство на своју страну и растерећено уђе у завршницу (23:19). Иако је Партизан у финишу успео да још једном поравна резултат (23:23), довољно су биле концентрисане гошће, искористиле су прву сет лопту и одвеле утакмицу у тај-брејк.

Истинска борба вођена је у одлучујућем сету, у којем се за нијансу боље снашао Партизан. Повеле су црно-беле са 5:4, а потом и са 11:9. Чинило се да ће Партизан до краја успети да сачува минималну предност, али је тада на сцену ступила сјајна Уна Вајагић, која је својој екипи омогућила да направи серију са 6:0, и на тај начин оствари велику победу у Београду.

Марко Николић, стратег Омладинца, истиче да ће ова победа бити подстрек за даљи рад.

„Велика победа за нашу младу екипу. Успели смо да победимо прво себе, па тек онда противника. После лоше завршнице првог сета, успели смо у другом са неким изменама да се вратимо. Исти случај је био и у четвртом сету, док смо у петом од средине заиграли онако како смо се и договорили. Ова победа ће бити подстрек за даљи рад“, закључио је Николић.

Најефикаснија у победу своје екипе била је Уна Вајагић са феноменалних 35 поена, док се код домаћина највише истакла Невена Вукчевић са 21.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Омладинац у 19. колу дочекује Инђију, док Партизан путује у Стару Пазову на мегдан са Јединством.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!