Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство очекивано боље од Инђије

Одбојкашице Јединства су очекивано стигле до нове суперлигашке победе на гостовању у Инђији.


И пре овог сусрета Јединство је било у положају фаворита, а то су пуленке тренера Јове Цаковића и оправдале на терену. У првом сету Инђија је имала какав-такав прикључак до резултата 10:11 на поен Јане Андрић. У наставку сета гошће појачавају темпо игре и брзо имају прву сет лопту код резултата 18:24. Ту исидора Коцкаревић прави поен у нападу и Јединство води са 1:0 у сетовима.

У другом сету Инђија се боље држала. Имала је у пар наврата и поен предности, али су гошће у финишу сета појачале игру и и после успешног блока Мине Драговић било је поново 18:25.

Трећи сет и силовит старт домаћег тима. Цаковић даје прилику играчицама са малом минутажом и домаћи тим то обилато користи. Имала је Инђија вођство од 11:6. После поена Данијеле Андрић и свих 19:12. Стратег Јединства поново враћа прву шесторку на терен и то је дало резултата. Стиже Јединство до 21:21 и домаћи тим се сасвим предао. Нови поени гошћи и коначно трећи сет је добијен са 22:25.

"Очигледно је да смо ми научили да играмо са једном поставом. Моја жеља је била да у другом и трећем сету дам простора играчицама које су мање играле ове године. Ушли смо у неку минус фазу са много грешака. Замало да испустимо трећи сет. Добро смо се извадили, добро смо исфиниширали, али опет са оном поставом са којом играмо све време. Суштина је да те утакмице где смо фаворити, добре су ако могу да дам простора играчима са клупе, а да резултат не трпи. Једноставно, ушли смо у проблем у том трећем сету и то је мач са две оштрице. Најбоље је одиграати са првом поставом до краја. Сигурно, тада резултат не би био упитан. Добро је што смо ово завршили у три сета јер сматрам да бисмо завршили утакмицу и касније у четвртом, да смо изгубили трећи сет. Али, било би то мучење за оба тима. Било би вероватно компликација, нервозе. Између осталог, идемо даље. Размишљамо о наредна два кола и размишљамо о плеј-офу", закључио је стратег Јединства, Јово Цаковић.

"Први сет негде до средине и трећи сет задовољавају критеријуме. Мада, овако када изгубите сет, никако не задовољава. Водили смо 19:12, опет нисмо знали то да решимо. И то је нешто што нас прати. Пружили смо један добар отпор Јединству. Натерали смо тренера Јединства да искористи све расположиве снаге. Видели смо и неке измене. Чим су те измене биле у терену ми смо добијали на даху и на резултату. Морало је Јединство да да свој максимим да би овде забележило максималну победу. Остаје велики жал за трећим сетом. Треба добро да проанализирамо шта се код 19:12 догодило, мада ја прилично добро знам који су то детаљи у игри били. Суштински, ми морамо сачекати Срем у следећу суботу и Спартак овде. Морамо одиграти боље и на једној и другој утакмици. Ово неће бити довољан ниво за победу која ће нам вероватно значити за плеј-оф. Има данас сигурно разлога и за незадовљство, али већ у понедељак ћемо то анализирати и почети припрему за утакмицу са Сремом", истакао је тренер Инђије, Никола Јерковић.

Инђија. Хала спортова, гледалаца око 200. Судије: Роберт Леко и Мирко Субашић.

Инђија - Јединство 0:3 (
18:25, 18:25, 22:25)
Инђија: Шорак 6, Исаиловић 15, Данијела Андрић 5, Закић 4, Јана Андрић 3, Обреновић (К) 2, Зубац (Л-1)
Клупа: Барнак, Љубичић, Јеринић 1, Кнежевић 3, Компировић 1, Ивковић 1, Китановић (Л-2)
Тренер: Никола Јерковић

Јединство: Осмајић 9, Коцкаревић 15, Миљевић 4, Зеленовић 7, Тица 8, Драговић 15, Медвед (Л-1)
Клупа: Лакићевић, Недељковић, Павловић 2, Даниловић 5, Миљевић, Родић, Пунишић (Л-2)
Тренер: Јово Цаковић

Слика и текст: Анђелко Белић, sportin.biz

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!