Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда, Уб и Железничар направили први корак ка полуфиналу!

Одбојкашице Црвене звезде, Уба и Железничара победама су стартовале у првим мечевима четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је била боља од Спартака из Суботице, док су Уб и Железничар надиграли ТЕНТ, односно Партизан Ефбет. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

Црвена звезда – Спартак  3:0 (25:22, 25:19, 25:16)

У првом овогодишњем четвртфиналу плје-офа, Звезда је поприлично лако надиграла гошће из Суботице.

Иако је важио за аутсајдера, Спартак је храбро ушао у овај меч и повео са 6:3. Није пуно времена било потребно црвено-белим дамама да преокрену резултат, пошто су већ до средине сета имале предност у џепу (15:11). До краја је домаћин, и поред свих покуашаја ривала сачувао предност и повео са 1:0.

За разлику од првог, изабранице Ратка Павличевића су сигурно отвориле други сет и повеле са 15:6. Успео је Спартака ас-сервисима Џаковић уз поен Королије да смањи предност (15:11), али се Звезда у наставку није коцкала и сигурном игром дуплирала је предност.

Диелма око победника утакмице отклоњена је већ у трећем сету. Растерећно је играла Звезда, без великог отпора, што је утицало да најпре поведе са 9:1, па са 15:4 и 20:10, да би са 25:16 оствариле максималну победу у првој утакмици четвртфинала.

cf1

Симона Матеска, малди примач Црвене звезде, каже да је њена екипа након првог сета заиграли опуштеније.

„Честитам својој екипи на победи у првој утакмици плеј-офа. Такође, и Спартак је одиграо један добар меч. Након првог сета који је био неизвестан, заиграле смо опуштеније, што је донело максималну победу. Очекујем да ће реванш бити тежи, пошто Спартак на свом терену игра боље“, рекла је Симона.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Најефикаснија у победи свог тима била је Јелена Стојић са 18 поена, док се код гошћи истакла Нина Коцић са 9.

ЖОК Уб – ТЕНТ    3:1 (25:17, 25:18, 14:25, 25:23)

Најзанимљивија утакмица вечерашњег програма одиграна је у Убу, где су домаће одбојкашице после четири сета оствариле тријумф.

Силовито је Уб отворио овај дерби, пошто је Александра Глигорић одличним сервисима донела рано вођство својој екипи. Како је уводни сет одмицао, тако је домаћин био све агресивнији и стварао већу предност. ТЕНТ просто ни у једном тренутку није могао да парира расположеном ривалу тако да су Убљанке са 25:17 привеле сет крају и повеле 1:0.

Обреновчанке су у другом сету заиграле знатно боље, што се одмах одразило и на резултат. Повео је тим Кристијана Тамонеа са 8:5 и 13:12, али је Уб у тим тренуцима убацио у пету брзину и до краја је ривалу омогућио да освоји свега пет поена.

Било је јасно гошћама да још увек нису показале своју препознатљиву игру и желеле су то одмах да учине. Тако је ТЕНТ био и више него доминантан у трећем сету и на крају је ривала оставио на свега 14 освојених поена.

Рововска борба вођена је у четвртом сету за свку лопту, за сваки поен. Ипак, на крају је пресудило искуство Убљанки, које су у неизвесној завршници биле истрајније.

Слађана Ерић, капитен Уба, каже да је све осим блока функционисало у победи њене екипе.

„Много боље издање у односу на утакмицу пре три дана. Константно смо имале добар пријем, али нам је данас прорадио и напад, што нам је фалило у прошлом мечу. Недостаје још један елемент, а то је блок. Надам се да ће у наредном периоду и тај сегмент да профункционише. Имале смо сјајну одбрану и похвалила бих либера Ану Тадић, која је одиграла на високом ниову. Довеле смо утакмицу у питање у четвртом сету. Дуго смо водиле, али смо због грешака дошле до егала. Ипак, на крају смо мирне главе окончале утакмицу у нашу корист. За три дана нас већ очекује друга утакмица у Обреновцу. Мислим да неће бити проблема и да смо квалитетна екипа, али нам здраствено стање није како треба. Тешко је играти плеј-оф, пошто он изискује мирну главу, снагу и енергију. Идемо корак по корак и надам се да ћемо изборити пласман у полуфинале“, закључила је Слађана.

Ана Малешевић, блокер ТЕНТ, сматра да њена екипа и поред пораза може да избори полуфинале.  

„Пре свега, честитам Убу на боље отвореној утакмици плеј-офа. Мислим да је моја екипа ушла згрчено у меч, са страхом који је био оправдан, пошто поједине девојке први пут играју разигравање. Међутим, сматрам да смо се добро вратиле у меч и да смо у важним поенима показале карактер, а у неким моментима приказале бољу игру у односу на ривала. Показале смо да можемо да будемо много више конкуретни у наредној утакмици и да изборимо пласман у полуфинале. Утакмице плеј-офа се играју на срце, тако да честитам мојим саиграчицама на сјајној борби, поготово у последња два сета“, истакла је Ана.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Анет Барбара Бенитез била је најрасположенија у својој екипи са 16 поена, док је у противничком тиму Јована Цевтковић додала 17.

Железничар – Партизан Ефбет       3:0 (25:14, 25:16, 25:19)

Реприза последњег кола регуларног дела сезоне још једном је припала изабраницама Бранка Ковачевића.

Није Железничар часио часа и одмах је ас-сервисима Велтман, уз поене Узелац и блокове Савићевићеве, повео 17:8. Већ тада је било јасно да ће Лајковчанкама припасти први сет, што се недуго затим и догодило (25:14).

Ана Антонијевић и другарице су и на почетку другог периода била доминантне и повеле су са 9:5 и 12:8. Међутим, у тим тренцима је тима Дарка Закоча везао пет поена и преузео вођство (13:12). Није то превише пореметило домаће одбојкашице, које су у наставку заслугама читавог тима направиле серију од 13:3 и стигле до великог вођства.

Трећи сет је практично био формалност. Железничар себи није дозовило грешку из претходног сета, иако су гошће све време покушавале да изборе још једну деоницу. На крају су Лајковчанке са 25:19 направиле први корак ка полуфиналу.

Мина Станојевић, примач Железничара, дала је коментар након победе.

„Отворили само плеј-оф сјајном и максималном победом. Очекујемо да и у петак одиграмо добру утакмицу и да ћемо остварити још један тријумф. Честитам својој екипи на одличној игри“, закључила је Мина.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Најбољи поентерски учинак имала је Александра Узелац, пошто је бројала до 14, док је у београдском тиму Ксенија Томић освојила 8.

Одбојкашице Јединства и Срема своји први четвртфинални дуел одиграће сутра у Старој Пазови, са почетком у 18.00 часова. Реванш је предвиђен за 1. април, а евентуални трећи меч два дана касније.

Друге утакмице четвртфинала на програму су у петак, 31. марта, док су евентуални трећи мечеви заказани за 3. април.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!