Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб, Звезда и Железничар у полуфиналу!

Одбојкашице Уба, Црвене звезде и Железничара пласирале су се у полуфинале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су у Обреновцу елиминисале ТЕНТ, док су Звезда и Железничар поразили Спартак, односно Партизан Ефбет.

ТЕНТ – ЖОК Уб    0:3 (21:25, 23:25, 19:25)

Тријумф у првој утакмици дао је ветар у леђа изабраницама Маријане Боричић, које су после велике борбе имале више среће и оствариле максималну победу.

Деловало је после неколико уводних поена да ће Уб лако изаћи на крај са домаћином данашњег дуела. Тако је било до резултата 11:5, када је ТЕНТ серијом од 4:0, учинио први део занимљивијим. Истарјне су биле Обреновчанке и у наставку, што им је убрзо донело изједначење (14:14, 18:18). Међутим, Уб је у завршници одлучио да подигне ниво своје игре, што је резултирало вођством од 1:0 (25:21).

cf5

Почетак другог сета поново је припао Убу, али само на кратко. Није дуго времена било потребно екипи Кристијана Тамонеа да се резултатски врати и за тили час стигне до преокрета (10:6). Наставиле су у том ритму и у даљем току овог периода и блоковима Цветковић и Куртагић у финиш су ушле са 20:15. Упалило је то аларм у гостујућем тиму, који је био решен да што пре заврши посао. Ас сервисима Петровићеве и поенима Новосел Уб је брзо поново стигао до предности, коју је сачувао до краја и са 25:25, дуплирао је своје вођство.

Свака дилема око победника отклоњена је у трећој деоници. На крилима одличне игре из завршнице претходног, Уб је одмах стекао лепу резултатску залиху, коју је чувао све до самог краја. Имао је ТЕНТ шансу средином сета да се врати у игру, пошто је дошло до пада концентрације гостујућих одбојкашица, али је Уб на крају са 25:19, оверио пласман у полуфинале.

Маријана Боричић, тренер гостујућег тима, сматра да вечерашња одбојка није била на завидном нивоу.

„Вечерас смо гледали најслабију одбојку ове сезоне. Можда ће ми девојке замерити, али то морам искрено да кажем. Код нас могу да претпоставим да је дошло до пада после освајања Купа и повреде техничара. Међутим, сигурно да не би требало да буде на овом нивоу, бар техничке ствари. Надам се да ћемо озбиљније да уђемо у наредних пар дана и да ћемо увидети где смо грешили“, рекла је Маријана.

Најефикаснија у победи вредној полуфинала била је Анет Барбара Бенитез са 13 поена, док се код домаћина истакла Јована Цветковић са 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак – Црвена звезда (22:25, 15:25, 19:25)

Одбојкашице Црвене звезде пласирале су се у полуфинале Банка Поштанске штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, у Суботици, савладале екупу Спартака са 3:0.

Изједначена игра водила се све до резултата 18:18. Уследила су четири узастопна поена црвено-белих, а онда и поеном из напада Живојиновић стигле су Београђанке до две сет лопте. Одмах су прву и реализовале и стигле до 1:0. Сјајно је отворила Црвена звезда други период и стекла велику предност. Одржавала су изабранице Ратка Павличевића вођство све до завршнице, а успешним блоком Чанак стигле су на корак од победе. Наставиле су црвено-беле у истом ритму и у последњем сету, убрзо су стигле до седам меч лопти, а тачку на овај дуел ставила је Ана Живојиновић поеном из напада.

Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Партизан Ефбет – Железничар  (12:25, 22:25, 19:25)

Екипа Железничара из Лајковца била је боља од Партизана и у другој утакмици четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, у дворани Мастер, максимално савладале црно-беле и тиме се пласирале у полуфинале.

Оштро су ушле у овај дуел Лајковчанке и већ у раној фази стекле завидну предност. Све до самог краја нису дозвољавале противничкој екипи да се врати у сет. Стигао је гостујући тим до великих 12 сет лопти, а ас-сервисом Станојевић и до 1:0. Пружио је Партизан већи отпор у другом периоду. Имао је Железничар минималну предност током већег дела, али је тим који предводи Дарко Закоч успео да изједначи, а затим и преокрене резултат у своју корист. Ипак, при резултату 20:18 за црно-беле, тим из Лајковца је направио шест узастопних поена, а затим је и дуплирао предност. Била је одлучна гостујућа екипа да заврши утакмицу у три сета и дала је свој максимум у последњем сету. Сјајне су биле одбојкашице Железничара са сервис линије, а још боље у нападу. Дошле су до осам меч лопти, а успешним блоком Ане Антонијевић тријумфовале су максималним резултатом.

Бранко Ковачевић, тренер Железничара, истакао је како је задовољан вечерашњом победом, као и проласком у полуфинале.

„Врло битна победа, да смо успели да завршимо посао у две победе. Имамо времена мало и да се припремимо и опоравимо за полуфинале. Први сет заиста наша фантастична игра, можда и најбоља ове сезоне. Међутим дошло је до победе, али се Мадам мало укочила. Шта да кажемо, али успеле су остале девојке да покрију њено и слабије присуство кад је изашла и врло сам задовољан овом победом вечерас“, закључио је Ковачевић.

Статистику са утакмице можете погледати овде. 

Јединство ће своју другу четвртфиналну утакмицу одиграти сутра у Сремској Митровици, са почетком од 19.00 часова. Да подсетимо, у првој одиграној утакмици Пазовчанке су код куће оствариле максимални тријумф.

Прве полуфиналне утакмице на програму су 6. априла, а реванши су заказани три дана касније. Евентуалне треће утакмице одиграће се 12. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!