Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Реприза прошлогодишњег полуфинала: Да ли ће исход бити исти?

У последње две сезоне Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице издвојиле су се четири доминантне екипе - Црвена звезда, Уб, Железничар и Јединство. Распоред ових тимова на табели у регуларном делу првенства је исти као и прошле године, а и полуфинале плеј-офа нам доноси идентичну слику.

Јединство ће и овога пута имати предност домаћег терена у дуелу са Црвеном звездом, што важи и за Железничар који ће поново одмерити снаге са традиционалним ривалкама из суседног Уба. Ипак, да домаћинство у евентуалној ”мајсторици” (игра се на два добијена меча) не мора да буде пресудно уверили смо се у претходном шампионату, када су црвено-беле почистиле Пазовчанке са 2:0 у серији, а Убљанке у одлучујућем трећем мечу у Лајковцу после велике борбе и пет сетова овериле улазницу за финале.

Хајде сада да видимо колико се тога на терену променило од прошлогодишње борбе за титулу…

PF 1 3 JEDINSTVO SP ZVEZDA

Јединство из Старе Пазове је екипа која је доживела најмање измена. Рекло би се да је готово цела прва постава остала иста, са изузетком блокера Веронике Ђокић која је каријеру наставила у Немачкој. Исидора Коцкаревић, Бранка Тица, Миња Осмајић, Милица Медвед и Катарина Родић, уз нешто старије сестре Миљевић, сада имају неупоредиво више искуства играњем тешких мечева у домаћим такмичењима али и у Европи. Ова сезона је за њих била изузетно напорна, посебно фебруар када су у само недељу дана играле два меча полуфинала Купа изазивача против румунског Лугожа и финале Купа Србије против Уба, али треба напоменути да је то и период када су одиграле последње јаче утакмице. Након болних пораза у овим дуелима, у наредних више од месец дана ређале су се победе против Партизана Ефбет, Инђије, Омладинца, Новог Сада и Срема (два пута), уз само један изгубљени сет. Екипа је тако добила времена да се одмори и регенерише, а тренер Цаковић је чак имао луксуз да у четвртфиналним дуелима против тима из Сремске Митровице одмара капитена Исидору Коцкаревић.

Актуелни шампион, Црвена звезда, једина је од четири екипе која је у ову сезону ушла са новим тренером, искусним Ратком Павличевићем, али навике из прошлости су остале, па је тако према рецепту од прошле године на полусезони доведено појачање на позицији коректора, у нади да ће то поново представљати превагу у односу на ривале. Сада је то моћна Кубанка Ана Клегер, која је своје присуство на терену већ од старта учинила веома видљивим. Примачка дијагонала је остала иста (Живојиновић - Стојић), на месту дизача искусну Бојану Дрчу заменила је млађа али никако неискусна Александра Ћировић, док је Тијану Милојевић на позицији либера одменила сјајна Сања Ђурђевић. Божица Марковић је и даље окосница у блоку, док је други средњак уместо Јелене Делић сада повратница у редове црвено-белих, Катарина Чанак. Екипа Звезде је у низу од четири победе без изгубљеног сета, додуше против доста слабијих ривала, а последњи пораз догодио се пре готово месец дана у Убу. 

Утисак је да овога пута две екипе улазе у полуфиналну серију са подједнаким шансама, за разлику од пре годину дана када су црвено-беле важиле за фаворита и поред тога што су регуларни део такмичења завршиле као и сада на трећем месту, а Пазовчанке на другом. У овој сезони, Јединство и Црвена звезда су у међусобним сусретима забележили по једну победу, и то на домаћим теренима. 

PF 1 3 ZELEZNICAR UB

Железничар је ове сезоне остао без сјајног примача, Јоване Миросављевић, која је каријеру наставила у иностранству и која је у јединој победи Лајковчанки над Убом у прошлогодишњем плеј-офу постигла чак 27 поена. Њено место заузела је талентована Вања Ивановић, која се у 19. колу шампионата такође истакла у победи над Убљанкама, постигавши 28 поена. Нажалост, ни Вања овог пута неће моћи да помогне тиму из Лајковца с обзиром да је у мечу против ТЕНТ-а задобила тешку повреду која ће је на дуже време одвојити од терена. 

Од прошлогодишње прве поставе ту су искусни дизач са репрезентативном каријером, Ана Антонијевић, као и засигурно будућа узданица наше репрезентације, Александра Узелац. Барбару Батинић на позицији коректора заменила је ове сезоне Кубанка Мадан, док је ветерана на месту либера, Марину Вујовић, одменила млада Стефана Пакић. Љубица Милојевић се и даље мучи са повредама, што је случај и са повратницом у наше првенство, Тањом Станојевић. Аница Кутлешић је ове сезоне започела интернационалну каријеру, тако да ће ослонац екипе Железничара у блоку представљати одлична Канађанка Велтман и млада Валерија Савићевић. Други примач биће Мина Станојевић, млада репрезентативка Србије која је тек напунила 17 година, и то ће вероватно представљати највећи проблем за Железничар.

Уб је екипа која је у односу на прошлу годину такође претрпела доста промена, али је пре отприлике месец и по дана освојила Куп Србије што је тиму подигло самопоуздање и пробудило додатну мотивацију за освајањем дупле круне. Тандем Ерић - Глигорић и даље представља бедем на блоку, а у овој сезони је појачан Матеом Петровић, која је показала да се на њу озбиљно мора рачунати. Примачка дијагонала од прошле године, Ранковић - Кецман, сада је оличена у Бојани Челић, која се након десет сезона у иностранству вратила у наш шампионат и која је у већ поменутом финалу Купа Србије крајем фебруара била проглашена за најкориснију играчицу, и Николини Лукић, односно Анђелки Новосел, које су лани улазиле у игру са клупе. Уместо Сање Ђурђевић на позицији либера сада игра млада Александра Тадић, док је Софију Медић на месту коректора заменила Кубанка Бенитес. Велики проблем за екипу Уба у овом плеј-офу представља повреда првог дизача, Раде Перовић, тако да ће цео терет организације игре морати да поднесе Катарина Лукић, која је овом тиму пре две године донела титулу шампиона. 

Општи утисак је да, у овом дуелу две екипе чији крај регуларног дела првенства су обележиле повреде, Уб ипак има благу предност. Искуство је дефинитивно на страни Убљанки, као и дужа клупа, а не треба занемарити ни ефекат Слађане Ерић, капитена и рођеног победника, која тиму даје менталну чврстину и одлучност. Истини за вољу, Железничар је оба пута ове сезоне савладао Уб резултатом 3:1, али у тим мечевима Лајковчанке нису имале оволико кадровских проблема.

Све мечеве полуфиналних серија моћи ћете да гледате уживо на нашој дигиталној платформи. Биће то права посластица за све љубитеље одбојке.

Утакмице су заказане за четвртак, 6. април, од 19 часова, и недељу, 9. април, од 18 часова, уз евентуалне ”мајсторице” у уторак, 11. априла, од 18.15 часова (Јединство - Црвена звезда), односно среду, 12. априла, од 19 часова (Железничар - Уб).

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!