Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда искомпликовала себи живот у Пазови, али на крају заслужено славила!

by Душан Крстић

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су важну победу у првој полуфиналној утакмици плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, као гост, надиграла Јединство са 3:1, по сетовима 25:22, 23:25, 34:32 и 25:15.

Одличну одбојкашку представу приредиле су нам и једна и друга екипа, али чини се да је на крају пресудило искуство гостујућег тима. 

Пазовчанке су боље ушле у овај дуел и заслугама читавог тима повеле са 5:2. Нису се на томе зауставиле домаће одбојкашице, пошто су успешним блоковима веома расположене Миње Осмајић, али и поенима Исидоре Коцкаревић, само повећале вођство (10:5). У наставку је свој поентерски допринос дала и Бранка Тица, што је омогућило Јединству да поведе са великих 19:12. Иако су многи мислили да ће Пазовчанке лако привести посао крају, Звезда је имала друге планове. При поменутом резултату изабранице Ратка Павличевића су сјајном серијом од 9:1 стигле до преокрета, а за то је понајвише заслужна Ана Клегер. Успело је Јединство поенима сестара Миљевић да кратко врати вођство на своју страну, али су црвено-беле даме убрзо поново везале неколико добрих напада, којима је кумовала још једном Клегер, и са 25:22 повеле 1:0 у сетовима.

Свесни су били Јово Цаковић и његове изабранице да их је само пад концентрације коштао освајања првог сета. Стога је домаћин био решен да у другом узврати ударац и што пре поравна резултат. Тамо где је стала у претходној деоници, Звезда је наставила у овој и повела је на старту са 8:6. Ипак, тада је Јединство новим поенима Осмајић, али и сестара Миљевић, преокренуло резултат, али само на кратко. За тили час су гошће поново повратиле предност и у завршницу су, на крилима Ане Живојиновић, ушле са 23:20. Било је јасно свима у хали да би у случају да Звезда дуплира вођство, победа била веома тешка мисија. Зато су Пазовчанке смогле снаге за нови преокрет, везале су пет поена и поравнале укупан резултат.

Трећи сет био је убедљиво најузбудљивији, можда и у целокупној сезони. Оба тима имала су своје успоне и падове током овог периода. Тим Ратка Павличевића био је и више него доминантан на старту и одличном игром читаве екипе повео је са 10:5. Нису се на томе зауставиле гошће, које су и у даљем току овог периода биле агресивне и одличном игром у свим сегментима у финиш су ушле са 20:10. Међутим, Јединство се ни тада није предавало, пошто је поенима Тамаре Миљевић у великој мери смањило разлику. Пробудило је то публику на трибинама, која дала сву своју подршку својим миљеницама. У тим тренуцима одговорност на себе преузела је Исидора Коцкаревић, која је као прави капитен ефектним блоковима донела изједначење (22:22). Ушло се у феноменалну завршницу у којој су уживали сви неутрални навијачи. Оба тима имала су велики број прилика да сет приведу крају, али је у дубокој резултатској разлици, истрајнија била екипа из Београда, која је са 34:32, по други пут повела на мечу.

Треба споменути и неколико дискутабилних судијских одлука у овим одлучујућим моментима. Прво, код резултата 31:30 за црвено-беле, када је Ани Живојиновић у нападу из пајпа досуђен аут, а затим и у последњој акцији у сету при нападу домаће екипе када је поен додељен Црвеној звезди, што је изазвало бурне реакције целе екипе из Пазове. Ове моменте можете погледати у снимку целог меча на нашој дигиталној платформи и просудити сами ко је био у праву.

Резултат наведеног, осим онога на семафору (2:1 у корист Звезде), било је и искључење Соње Даниловић, која је жустро протествовала.

Ова дешавања, изгледа, потпуно су деморалисала домаћина, који није могао да пронађе своју препознатљиву игру у четвртом сету. Искусна Звезда је то зналачки искористила и на крају је ривала оставила на свега 15 освојених поена.

Ана Живојиновић, капитен Црвене звезде, истиче да је ова победа велики корак ка финалу.

„Очекивано тешка утакмица и генерално најтеже гостовање када гледамо целу сезону. Честитам екипи на залагању и на томе што није одустала ни у једном тренутку. Ово је велика победа и велики корак ка финалу, али се овде ништа не завршава. У недељу нас очекује још једна тешка утакмица, али на домаћем терену, што ће за нијансу бити олакшавајућа околност. Надам се да ћемо поновити исход прошлогодишњег полуфинала“, закључила је Ана.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Ана Клегер са 24 поена, док се код домаћина истакла Тамара Миљевић са 21.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Реванш је заказан за недељу, 9. априла у Београду, од 18 часова, док ће се евентуална мајсторица одиграти три дана касније у Старој Пазови.

Фотографија: ОК Црвена звезда

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!