Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство се дигло из понора и срушило Звезду за финале Суперлиге!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове пласирале су се у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, код куће, елиминисале актуелног шампиона Србије Црвену звезду са 3:1, по сетовима 15:25, 25:17, 25:13 и 27:25.  

Екипа Јова Цаковића је након велике победе у недељу на Бањици, вечерас после преокрета надиграла искусну Звезду и оверила пласман у финале.

Одличним сервисима Исидоре Родић, Звезде је стекла рану предност, за коју су понајвише биле заслужне Ана Живојиновић и Ана Клегер. Како је уводни сет одмицао, тако је свој допринос давао и остатак црвено-белог тима, што је гошћама омогућило да у једном тренутку имају вођство од чак девет поена. Покушавао је Јово Цаковић тајм-аутима и изменама да тргне своју екипу, која није играла лоше, колико је Звезда била доминантна. Тако су актуелне шампионке Србије у завршницу ушле са великом залихом и на крају су ривала оставиле на свега 15 освојених поена.

pf11

Иако је није било у првом сету, Миња Осмајић је на почетку другог доказала зашто је баш она играч месеца марта. Са три везана поена, од којих је један био блок, омогућила је свом тиму да стекне минималну предност. Одлучио је Цаковић у тим тренуцима да сав притисак пренесе на блокере, пошто је ускоро и Мина Драговић својим поенима увећала вођство (12:8). Све ово је позитивно утицало и на остатак домаћег тима, који је коначно пронашао своју препознатљиву игру и као гост у минулом, стигао је до велике резултатске залихе (21:15). Покушала је Звезда до краја да умањи заостатак за противником, али је завршну реч имао тандем Тица-Миљевић, који је донео изједначење.

Решена је била Звезда да што пре поврати игру из прве деонице. Агресиван приступ на почетку трећег сета омогућио јој је да поведе са 4:1, али се на том и зауставила, пошто је домаћин ас сервисом Коцкаревићеве, уз поене Тице, Осмајић и Миљевић направио серију од 12:2. Покушао је Ратко Павличевић у међувремену да заустави налет Пазовчанки тајм-аутима, али ништа није могло да стане на пут тиму Јова Цаковића. Како се сет ближио крају, тако је Јединство било све агресивније и доминантније, а у завршници је поново тачку на сет ставила Бранка Тица одличним поенима из напада.

Очекивано, четврти сет је носио са собом велики улог за обе екипе, што је донело истинску неизвесност. По рецепту из претходног, Звезда је боље ушла у овај период и повела је са 4:1. Ипак, Јединство је у наставку постепено топило предност ривала, да би при резултату 7:6, у корист гостију, на сцену ступила поново Мина Драговић, која је са четири поена режирала преокрет (11:7). Није предаја била опција за гошће, које су смогле снаге и блоковима Живојиновић, Таубнер и Марковић, поново су повратиле вођство. Ова предност Звезде била је актуелна до самог финиша сета, када је Јединство са трибина добило фантастичну подршку, која им је улила самопоуздање да утакмицу што пре заврше. Тако је и било, пошто су изабранице Јова Цаковића искористиле трећу меч лопту и новим блоком Мине Драговић, пласирале су се у финале Суперлиге!

Јово Цаковић, стратег Јединства, био је презадовољан након пласмана у финале.

„Није утакмица могла да буде важнија. Имали смо две опције – да победимо или да идемо на одмор. Победили смо, заказали смо финале са Убом. Сматрам да ћемо у финалу да играмо још квалитетније, јер ћемо бити растерећени. Стварно је овде био један велики терет, притисак. Тврдим да већина мојих играчица није спавала последња два дана. Нико њима није наметао притисак од нас, али чињеница да играју утакмицу која одлучује о учеснику финала доноси оптерећење. Желим да им честитам још једном, велика је ово сезона за њих. Јако добро играју, напредују. За своје године играју добру одбојку. Честитам и стручном штабу, који је одрадио добар посао ове сезоне на три фронта. И да се захвалим овој дивној публици, и да их позовем да буду уз нас кад будемо играли финалну серију“, закључио је Цакович.

Чак пет играчица у постави домаће екипе имало је двоцифрен учинак, а најефкаснија је била Бранка Тица са 19 освојених поена. Код гошћи, највише се истакла Ана Живојиновић са 15 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство ће се за титулу борити са Убом, који ће бити домаћин прве утакмице.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!