Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб или Јединство? Ово је наша процена

Данас почиње финална серија плеј-офа у Банка Поштанска штедионица Суперлиги за одбојкашице. Да ли нас је пар Уб - Јединство, који ће се борити за престижну титулу победника првенства Србије, изненадио? У неку руку да, у неку руку не.

Када су у питању руке Слађане Ерић, Александре Глигорић, Анет-Барбаре Бенитес, Бојане Ћелић, Николине и Катарине Лукић, либера Александре Тадић, уз подршку са клупе одличног примача Анђелке Новосел и повремено Александре Цветичанин и Симоне Петрановић, као и све боље Матее Петровић на блоку и Александре Ђорђевић, али и хитрог другог либера, Јелене Вујковић, рекло би се да нема изненађења. Оне су убдељиво и без већих проблема савладале ТЕНТ у четвртфиналу (два пута 3:0), а затим уз нешто више напора и ослабљени Железничар из Лајковца у полуфиналу (3:2 и 3:1). Много им недостаје, међутим, први дизач, Рада Перовић, која је нажалост пред плеј-оф, у финалу Купа Србије управо против Јединства, завршила сезону због неугодне повреде, тако да Уб нема замену на позицији организатора игре. Ипак, Убљанке и даље генерално имају подугачку клупу, то је неспорно.

Рукама Исидоре Коцкаревић, Бранке Тице, сестара Миљевић, Миње Осмајић, Катарине Родић, Мине Драговић, либера Милице Медвед, уз подршку са клупе коректора Јоване Зеленовић, дизача Маше Лакићевић, примача Иване Недељковић, Соње Даниловић и Јане Павловић, као и либера Јоване Пунишић, такође се нема шта приговорити, али главе које им командују младе су и доста зависе од расположења, често сагоревају у жељи, али их у неким случајевима та жеља и понесе да учине више од тренутних могућности. Када екипа испадне из већ надалеко познатог система стабилности тренера Јова Цаковића, а то у неком тренутку мора да се догоди, онда је сваки исход могућ. Јединство је имало доста тежи пут до финала. У четвртфиналу је, додуше, лако савладана екипа Срема у два меча без изгубљеног сета, али онда је дошла полуфинална серија против Црвене звезде, у којој су се Пазовчанке неколико пута враћале из понора да би на крају славиле у три меча резултатом 2:1. Утисак је да су београдске црвено-беле остале недоречене у овом дуелу, а да је екипа из Старе Пазове за пролаз у финале извукла и потрошила све кечеве из рукава. Притом, следећи утисак је и да Јединство рачуна на много мање играчица у ротацији.

Ub Jed finale11

Уб зна како се освајају титуле. Екипа је састављена од искусних играчица (просечна старост прве поставе је готово 30 година), освојен је већ Куп Србије и то баш против данашњег ривала у финалу првенства, а ту је и капитен, Слађа Ерић, која се наосвајала “дуплих круна” у својој богатој каријери. Уз све то, Убљанке ће у овој серији имати предност домаћег терена.

Екипа Јединства је ове сезоне одушевила својим наступима на три фронта, међутим недостаје им и даље тај један корак како би се сјајне и талентоване одбојкашице из Пазове (просeчна старост прве поставе је нешто мања од 22 године) уписале на листу бесмртних. Заустављене су у финалу Купа Србије, посустале су у полуфиналу Купа изазивача ЦЕВ, тако да је клубу ово последња прилика да се спаси сезона. Када би успеле да савладају Уб, сви бисмо их исковали у звезде, заслужено, али када би изгубиле, констатовали бисмо да је то наставак добре приче али без срећног завршетка, коју мање-више гледамо последњих десетак година.

Убу је ово пета сезона у највишем рангу такмичења, Јединству једанаеста. Убљанке већ трећу годину заредом играју финале Суперлиге, пре две године су освојиле титулу у серији против ТЕНТ-а, прошле сезоне су је несрећно изгубиле против Црвене звезде због повреде кључне играчице екипе, Љиље Ранковић, након вођства 2:1 у серији и 2:1 у сетовима у четвртом мечу.

pf2N

Јединство је последњи пут играло финале првенства у сезони 2018/2019. када су након вођства од 2:0 у серији допустили екипи Железничара из Лајковца да се врати у живот и са три везане победе освоји прву титулу у историји клуба.

Убљанке се такмиче у Суперлиги управо од споменуте сезоне 2018/2019. и од тада су освојиле једну титулу шампиона (2021), две титуле победника Купа (2020. и 2023) и једну титулу победника Суперкупа (2020)

Јединство је у својих једанаест суперлигашких сезона (од 2012/2013) освојило један трофеј у Купу Србије ((2017) и један пехар Суперкупа (2016).

јedsremN

Историјски гледано, Уб и Јединство су се 19 пута састали у првенству, Купу и међународним такмичењима. Клуб из Старе Пазове је нешто успешнији са 10 победа.

Ове сезоне, две екипе су одиграле пет мечева. Јединство је добило три, Уб две утакмице, али су Убљанке добиле ону најважнију, у финалу Купа Србије, у пет сетова.

У последње две године, финала првенства су се решавала у максималних пет мечева, а ако то буде случај и овој, трећој, то никога неће изненадити. Пред нама је врхунац једне сјајне клупске одбојкашке сезоне и публика ће, сигурни смо, уживати у двобојима великих ривала.

Мечеви су заказани за суботу, 15. април, у Убу, затим уторак, 18. април, у Старој Пазови, и петак, 21. април, у Убу. Евентуална четврта утакмица је на програму у понедељак, 24. априла у Старој Пазови, а могући пети меч у четвртак, 27. априла у Убу.

Данашњи меч, који почиње од 18.00 часова, можете гледати на нашој дигиталној ТВ платформи, као и на ТВ Аренаспорт 10.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!