Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство потврдило брејк након трилера у Старој Пазови!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су још један тријумф у другој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, код куће, надиграле Уб са 3:2, по сетовима 23:25, 25:20, 21:25, 25:16 и 15:10.

Иако су Убљанке показале своје право лице у овом мечу, то није спутало Јединство да оствари зацртан циљ и потврди брејк на свом терену.

Као што се и очекивало, Уб је знатно концентрисаније ушао у овај дуел у односу на претходни, што је донело резултат. Изабранице Маријане Боричић су поенима Николине Лукић, уз подршку Слађане Ерић, повеле са 4:2. Међутим, имало је Јединство спреман одговор, пошто је убрзо ас-сервисом и блоком Марије Миљевић, као и поенима Тице и Драговић стигло до преокрета (9:6). Није дуго потрајало вођство домаћих одбојкашица, пошто је убрзо на сцену ступила Анет  Барбара Бенитез, која је са три везана поена из напада омогућила свом тиму да поврати егал. Нису се на томе зауставиле Убљанке, већ су за тили час по други пут на мечу вратиле предност на своју страну, коју нису испуштале до самог краја (20:17). Покушавале су Пазовчанке на све начине да зауставе ривала, чак су и у самој завршници успеле да приђу на поен заостатка, али је Уб био истрајнији и са 25:23, повео је са 1:0.

Дешавања из претходне деонице нису превише уздрмала тим Јова Цаковића, који је настојао да што пре поравна резултат. Иако је на почетку вођена велика борба за сваку лопту и сваки поен, Јединство је при резултату 8:8, ухватило залет и почело да ниже поене. Најпре је Мина Драговић донела својој екипи минимално вођство, да би убрзо свој допринос дале и Тица, као и Исидора Коцкаревић, која је са три одлична напада обезбедила лепу резултатску залиху (18:12). Чинило се у том тренутку да су се Пазовчанке помало опустиле, што је Уб хтео пошто-пото да искористи, али је Цаковић тајм-аутом успео да утиче на овај налет гошћи. Тако је Јединство у завршници поново преко капитена екипе стигло до четири сет лопте, а тачку на други период ставила је Миња Осмајић поеном из напада.

Обе екипе имале су идентичан циљ на старту трећег сета, а то је вођство, али је само једна могла да га испуни. Иако је домаћин био за нијансу бољи на отварању ове деонице и заслугама читавог тима повео је са 11:9, Убљанке су брзо ухватиле прикључак, а потом захваљујући тандему Глигорић-Ћелић и преокренуле резултат (13:11). Наставиле су изабранице Маријане Боричић у истом ритму и у даљем току овог периода, пошто су до завршнице чувале стечену предност (19:17). Покушавало је Јединство на све начине да заустави ривала и врати се у игру у самој завршници, али је Уб у финишу само додао гас и са 25:21, повео је по други пут на мечу.

Били су свесни сви у табору домаће екипе да још увек ништа није готово, као и да има још довољно времена за повратак. Иако би многе екипе пред оваквим ривалом само подлигле белу заставу, Пазовчанке су од самог почетак четвртог периода заиграле као у недељној утакмици и без већих проблема направиле лепу залиху (13:6). Покушавала је Маријана Боричић у међувремену да тајм-аутима заустави налет ривала, али лека за игру Јединство просто није било. Пазовчанке до самог краја нису губиле фокус и концентрацију и одличном игром у свим елементима су са 25:16, избориле тај-брејк.

А тамо је била практично само једна екипа на терену, и то она домаћа. Јединство је на крилим сјајне игре из претходне деонице у потпуности надиграло Убљанке, које нису могле да дођу до свог ритма. Громогласна подршка са трибина, била је као играч више у постави домаћег тима, који је захваљујући читавој екипи на крају са 15:10, потврдио брејк освојен у првом мечу.

Јово Цаковић, стратег Јединства, није могао да сакрије одушевљење након новог подвига његових изабраница.

„Пре свега честитам мојим девојкама и стручном штабу. Изнели смо ово и драго ми је да смо у четвртом и петом сету истрајали. Није уопште било лако, пошто је Уб био далеко бољи у односу на пре три дана и прву утакмицу. Драго ми је да смо у тако доброј игри противника, на крају ми изашли као победници. Понављам, и ова утакмица мора да се заборави и да се њихова игра добро изанализира, као и наша, па да се што боље припремимо за трећу утакмицу која нас очекује већ у петак“, закључио је Цаковић.

Слађана Ерић, капитен Уба, истиче да још увек ништа није готово.

„Честитам екипи Јединства на доброј утакмици, као и мојој екипи. Можда је преломио четврти сет у који смо ушле са вођством од 2:1. Једноставно, испале смо из ритма и дозволиле да тај период изгубимо тако лако. Већ је у петом сету било веома тешко вратити се, иако смо на моменте играле добро. Наравно, ми још увек имамо шансе за повратак у ову серију, али треба победити наредне три утакмице. Одавно сам рекла да ће ово бити једно дуго финале и не дајем огромну предност Јединству. Наравно, свака им част на вођству од 2:0, али ништа није готово“, рекла је Слађана.

Исидора Коцкаревић предводила је своју екипу до ове велике победе са 27 освојених поена, док се код гошћи истакла Бојана Ћелић са 18.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство ће прву меч лопту за титулу имати већ у петак, 21. априла, од 18.00 часова, када ће гостовати Убу у трећој утакмици.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!